Goldman Sachs rijdt liever een Mercedes dan een BMW

Goldman Sachs heeft onlangs de Europese autosector onder de loep genomen en een aantal fabrikanten op zijn favorietenlijst gezet. Volgens de Amerikaanse zakenbank zullen sommigen van hen profiteren van doorgevoerde herstructureringen. Wel zal de winstgevendheid van autofabrikanten in Latijns-Amerika en Azië op korte temrijn onder druk staan.

Favorietenlijst

Goldman Sachs heeft Peugeot , Fiat Chrysler Automobiles en Daimler op zijn ‘Conviction Buy ’ lijst staan.

Voor Peugeot stelt de Amerikaanse zakenbank dat dankzij herstructureringen en kostenbesparingen de Franse autofabrikant zijn doelstellingen voor de komende jaren ruim kan verhogen. De analisten heeft daarom zijn winstverwachtingen tot aan 2018 verhoogd, wat als gevolg heeft dat het huidige koersdoel opwaarts is bijgesteld met 2 euro tot 23,50 euro. Tot slot stellen de analisten dat de verkoop van de aandelen in leverancier Faurecia voor Peugeot nog een meerwaarde kan bieden.

Ook Fiat Chrysler Automobiles (FCA) staat bij Goldman Sachs op de favorietenlijst. Wel is het koersdoel verlaagd van 20,10 euro naar 19 euro, omdat de winstgevendheid van de activiteiten in Latijns-Amerika en Azië op korte termijn onder druk zal staan. Het positivisme van Goldman Sachs over FCA is daarmee vooral gestoeld op de goede vooruitzichten voor de geplande beursgang van Ferrari en nieuwe modellen van Fiat .

Daimler staat op de favorietenlijst van Goldman Sachs omdat het bedrijf zal profiteren van een herstel van de Europese truckmarkt. Bovendien zal Mercedes Benz profiteren van nieuwe modellen, aldus de analisten. Wel is het koersdoel door Goldman Sachs verlaagd met 5 euro tot 107 euro, wat het gevolg is van lagere groeiverwachtingen van de Chinese automarkt.

Verkoopadviezen

Andere adviezen die Goldman Sachs heeft afgegeven voor de Europese autosector zijn onder meer houdadvies voor Renault , waarbij het koersdoel is verhoogd met 2 euro tot 100 euro. Opvallender zijn echter de verkoopadviezen die de Amerikaanse zakenbank heeft uitstaan voor zowel Volkswagen als BMW .

Goldman Sachs heeft voor Volkswagen het koersdoel fors verlaagd van 247 euro naar 214 euro, wat te wijten is aan lagere verwachtingen voor de Chinese automarkt. Volkswagen kan volgens de analisten voorlopig niet de fundamentele winstgevendheidproblemen aanpakken, onder meer omdat het wordt afgeleid door de reorganisatie van de groepsstructuur.

Voor BMW geldt eveneens dat zij hinder ondervinden van de zwakke Chinese automarkt, waardoor Goldman Sachs het koersdoel heeft verlaagd van 119 euro naar 101 euro. Daarnaast zien de analisten voor BMW een zwakkere productcyclus, waardoor de omzetgroei naar verwachting zal vertragen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.