Microsoft op koers volgens analisten

De koers van Microsoft is recent gestegen, nadat analisten van Deutsche Bank hun advies voor het aandeel opwaarts hebben bijgesteld. De consensus voor het aandeel blijft daarmee positief, terwijl analisten gemiddeld genomen een opwaarts koerspotentieel zien van bijna 5%. Ondertussen blijven de geruchten over een overname van Salesforce.com in de lucht hangen.

Deutsche Bank heeft op 13 mei zijn advies voor Microsoft verhoogd van ‘hold’ naar ‘buy’, waarbij het koersdoel is verhoogd van 44 dollar naar 55 dollar. De analisten stellen dat zij meer positieve dan negatieve katalysatoren zien, waarbij gewezen wordt op nieuw beleggersenthousiasme rondom de Azure en Office 365 producten van het bedrijf.

Overnamegeruchten Salesforce

Persbureau Bloomberg wist begin mei te melden dat Microsoft een overnamebod zou voorbereiden op Salesforce.com . Geen gekke gedachte, aangezien beide bedrijven de afgelopen maanden steeds nauwer met elkaar zijn gaan samenwerken.

Naast Microsoft zou Salesforce ook in gesprek zijn met andere partijen, die naar verluidt ongeveer 50 miljard dollar op tafel moeten legen. Voorlopig heeft Microsoft aangegeven de overname te duur te vinden, maar mocht het uiteindelijk Salesforce toch overnemen ontstaat een van de meest complete cloudportfolio’s ter wereld.

De jaaromzet van Microsoft ’s clouddivisie komt uit op 6,3 miljard dollar of circa 1,6 miljard dollar per kwartaal, wat neerkomt op ongeveer 13% van de totale omzet van de commerciële divisie van het bedrijf en 7,4% voor de totale omzet van Microsoft . Daarmee is het dus vooralsnog geen belangrijke omzetdrijver, ook al laat de divisie een sterke omzetstijging zien.

Consensus Microsoft

Momenteel staan er voor Microsoft 7 koop- en 4 houdadviezen uit, terwijl slechts 1 analist een verkoopadvies heeft afgegeven. Daarmee is de consensus overwegend positief, terwijl door de recente adviesverhoging van Deutsche Bank het sentiment rondom het aandeel ook is verbeterd.

Daarbij voorzien analisten met een gemiddeld koersdoel van 49,09 dollar een rendement voor de komende 12 maanden van 4,7%. Dit terwijl de koers de afgelopen twee jaar al met meer dan 40% is opgelopen.

Het aandeel wordt momenteel verhandelt op een koers-winstverhouding van 18,5, terwijl de verwachte winst per aandeel op 2,5 dollar ligt en het dividendrendement 2,6% bedraagt.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.