AkzoNobel middenmoter in chemiesector

Deutsche Bank heeft onlangs De Duitse chemiebedrijven BASF en Linde onder de loep genomen en voor beide aandelen het koersdoel bijgesteld. Waar De bank bij BASF eindelijk een belofte ingelost ziet worden, blijft het bij Linde voorlopig tobben. De consensus van Linde is echter aanzienlijk positiever dan die van BASF , terwijl sectorgenoot AkzoNobel hier tussenin zit.

BASF levert eindelijk belofte in

Voor BASF heeft Deutsche bank zijn koersdoel met 2 euro opwaarts bijgesteld tot 99 euro. Analist Tim Jones stelt dat in het eerste kwartaal duidelijk is geworden dat het chemiebedrijf eindelijk de lang beloofde margeverbetering in de specialiteitendivisie heeft geleverd.

Voor het verdere verloop van het jaar alsook in 2016 zullen positieve wisselkoerseffecten en de lage grondstoffenprijzen ten gunste zijn van BASF , aldus de analist. Mede daarom heeft hij zijn verwachtingen voor de winst per aandeel verhoogd met 4%, terwijl het advies is blijven staan op ‘buy’.

Analisten zijn zeer verdeeld over BASF . Er staan 9 verkoop-, 11 houd- en 9 koopadviezen uit. Daarbij verwachten analisten met een gemiddeld koersdoel van 85,53 euro dat de koers in de komende 12 maanden zal dalen met 4,2%.

Linde levert gematigde prestaties

De resultaten van Linde over het eerste kwartaal waren volgens analist Tim Jones ‘okay’. Voor de periode 2015-2017 heeft de analist echter zijn winstverwachtingen met 1% verlaagd, als gevolg van de zwakkere verkopen in de engineeringtak. Zodoende is het koersdoel van Deutsche Bank voor Linde bijgesteld van 210 euro naar 200 euro, maar is het advies gehandhaafd op ‘buy’.

De consensus voor Linde is overwegend positief. Slechts 1 analist hanteert momenteel een verkoopadvies, terwijl er 14 houd- en 13 koopadviezen zijn afgegeven. Daarbij hanteren analisten gemiddeld een koersdoel van 190,96 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 8,1%.

AkzoNobel middenmoter

AkzoNobel wist onlangs prima resultaten voor te leggen die analisten om hun koersdoel op te trekken, maar vooralsnog blijft AkzoNobel binnen de chemiesector op basis van de consensus een middenmoter.

Momenteel staan er 5 verkoop-, 10 houd- en 10 koopadviezen voor het aandeel uit, waardoor de consensus licht positief is. Met een gemiddeld koersdoel van 67,59 euro vinden analisten daarnaast gemiddeld genomen dat de koers inmiddels te ver is opgelopen. Dit gemiddelde is echter geen goede afspiegeling van koersdoelen die recent zijn afgegeven, die gemiddeld rond de 76 euro liggen en daarmee een opwaarts potentieel impliceren van 10%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.