Koersdoelen Randstad flink verhoogd, Goldman hoogste koersdoel

De afgelopen weken hebben diverse analisten hun taxaties voor Randstad opwaarts bijgesteld. Zij wijzen op verbeterende economische vooruitzichten, wat de vraag naar tijdelijk personeel zal versterken. Daarmee kan het gat naar Adecco wellicht worden gedicht, al is Randstad zijn Zwitserse branchegenoot op basis van de consensus al voorbijgestreefd.

Gat met Adecco dichten

Op 9 april heeft Bank of America Merrill Lynch zijn advies voor Randstad verhoogd van ‘underperform’ naar ‘buy’, waarbij het koersdoel is verhoogd van 38 euro naar 70 euro. De analisten denken dat de huidige strategie van de uitzender ervoor zal zorgen dat het gat met Adecco kan worden gedicht. Tot slot ziet Bank of America Merrill Lynch de macro-economische trend verbeteren.

Positieve indicatoren

Op 15 april heeft S&P Capital zijn koersdoel voor Randstad verhoogd met 5 euro tot 62 euro, waarbij het advies is blijven staan op ‘buy’.

De analisten hebben hun taxaties voor 2015 en 2016 verhoogd, omdat zij verwachten dat de uitzender zal profiteren van recent verbeterende economische cijfers in Europa. Zonder het Verenigd Koninkrijk is deze regio al goed voor 65% van de omzet over 2015.

S&P Capital wijst op de inkoopmanagersindex voor de dienstensector van de eurozone, die in maat op het hoogste niveau in 11 maanden tijd uitkwam. Het aantrekkende vertrouwen in de economie zal volgens de analisten leiden tot meer vraag naar tijdelijk personeel.

Op favorietenlijst

Goldman Sachs heeft Randstad op 28 april op zijn ‘Conviction Buy ’ lijst gezet, waar de Amerikaanse zakenbank eerder nog een ‘neutral-advies’ voor het aandeel had uit staan.

De analisten anticiperen erop dat Randstad nog meer dan sectorgenoot Adecco zal profiteren van de sterkere economische vooruitzichten en macrodata. Daarbij zal de Nederlandse uitzender vooral profijt hebben van het sterke herstel in de uitzendmarkt in de Benelux. Mede daarom heeft Goldman Sachs zijn koersdoel voor Randstad bijna verdubbeld van 43 euro naar 85 euro.

Consensus Randstad

De consensus voor Randstad is bijzonder positief te noemen. Slechts 1 analist heeft momenteel een verkoopadvies uitstaan, terwijl er 9 houd- en 14 koopadviezen zijn afgegeven. Hiermee is de consensus beduidend beter dan die van Adecco . Voor de Zwitserse uitzender staan 2 verkoop-, 7 houd- en 8 koopadviezen uit.

Wel vinden analisten gemiddeld dat de koers van Randstad te ver is opgelopen. Met een gemiddeld koersdoel van 53,15 euro verwachten zij een negatief rendement van 4,2%.

Koersdoelen die de afgelopen maand zijn afgegeven liggen echter fors boven dit gemiddelde en geven aan dat analisten juist nog wel voldoende opwaarts potentieel zien. Deze koersdoelen lopen uiteen van 62 euro tot 85 euro en impliceren rendementen die kunnen oplopen tot 33,1%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.