Ondanks koersdoelverhogingen AkzoNobel negatief rendement verwacht

De afgelopen weken hebben diverse analisten hun taxaties voor AkzoNobel opgesteld, onder meer naar aanleiding van de meevallende kwartaalcijfers die het verf- en chemieconcern naar buiten bracht. Desondanks blijft de verdeeldheid heersen rondom het aandeel en lopen de verwachtingen over het koerspotentieel dan ook fors uiteen.

In aanloop naar de presentatie van de eerstekwartaalcijfers verhoogden KBC Securities en ING al hun koersdoel voor AkzoNobel .

KBC Securities verhoogde op 15 april zijn koersdoel voor AkzoNobel van 64 euro naar 79 euro, aangezien de analisten rekenden op een herbevestiging van het management over de rendementsdoelstellingen voor 2015. Verder houdt KBC Securities er rekening mee dat de winstgevendheid gestimuleerd zal worden door kostenbesparingen, valutavoordelen en lagere grondstofprijzen. Zodoende is het advies ook blijven staan op accumulate.

ING verhoogde op 17 april zijn koersdoel voor AkzoNobel met 10 euro tot 71 euro, anticiperend op een sterke ebit-resultaatsgroei door lagere herstructureringskosten en kostenbasis. Ook voorzien de analisten dat AkzoNobel blijft profiteren van de aanhoudend lagere olieprijzen. Wel was de koers al dermate opgelopen dat ING een ‘hold-advies’ af gaf.

Sterke valutarugwind

Morgan Stanley heeft naar aanleiding van de kwartaalcijfers zijn koersdoel voor AkzoNobel op 22 april verhoogd van 74 euro naar 76 euro. De Amerikaanse zakenbank spreekt van een imposant prijsherstel bij een gematigde daling van de grondstofprijzen. Ook was de rugwind van gunstige valutaverhoudingen sterker dan verwacht.

Verder merken de analisten op dat AkzoNobel ten opzichte van sectorgenoten met een korting wordt verhandeld, waardoor een ‘overweight-advies’ volgens hen gerechtvaardigd is.

Aan favorietenlijst toegevoegd

Het Franse Société Générale heeft eveneens op 22 april zijn koersdoel voor AkzoNobel opwaarts bijgesteld, van 73 euro naar 85 euro. Daarnaast is het advies blijven staan op ‘buy’ en het aandeel toegevoegd aan de ‘Premium’ lijst

De analisten wijzen op de wederom verbeterde prestaties die te danken zijn aan de verhoogde efficiëntie. Bij een volumeherstel zal dit volgens hen verder worden ondersteund, terwijl AkzoNobel ook profiteert van de zwakke euro en lage olieprijs.

Consensus AkzoNobel

Uit de consensus komt naar voren dat analisten zeer verdeeld zijn over AkzoNobel . Er staan 5 verkoop-, 6 houd- en 6 koopadviezen uit.

Deze verdeeldheid blijkt ook uit de koersdoelen die uitstaan. Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 62,07 euro, wat een negatief verwacht rendement oplevert van 14,9%.

Dit is echter geen juiste afspiegeling van de recente rapporten die over AkzoNobel zijn verschenen. Met koersdoelen uiteenlopend van 76 euro tot 85 euro zien verscheidene analisten namelijk rendementen die kunnen oplopen tot ruim 14%. Daartegenover staan echter ook koersdoelen die tot 60 euro reiken, wat een negatief verwacht rendement oplevert van 21,6%.

Concluderend blijven analisten zodoende over het algemeen behoudend over AkzoNobel , dat momenteel op een koers-winstverhouding noteert van 31,1 en een dividendrendement biedt van 2%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.