Roche en Biogen kansrijke biotechaandelen

Fidelity heeft onlangs een viertal kansrijke aandelen op een rij gezet in de biotechnologiesector. De analisten zien in Illumina, Roche , Bristol-Myers Squibb en Biogen bedrijven die over een sterke medicijnenportefeuille beschikken en aantrekkelijk gewaardeerd zijn. Vooral Roche en Biogen lijken op basis van de consensus kansrijke aandelen.

Roche

Roche geldt als het grootste biotechnologiebedrijf ter wereld en heeft vooral een dominante positie in de behandeling van kanker, waar het op jaarbasis meer dan $6 miljard aan omzet genereert.

Vorig jaar kreeg het bedrijf toestemming om medicijnen te produceren voor de behandeling van long- en blaaskanker. Dit geeft volgens Fidelity voldoende groeipotentieel op termijn, dat momenteel wordt verhandelt op een koers-winstverhouding van 25,4 en een dividendrendement biedt van 2,9%.

Maar liefst 16 analisten hebben voor Roche een koopadvies afgegeven. Daartegenover staan 5 houdadviezen, terwijl geen van de marktvorsers negatief is over het aandeel.

Gemiddeld hanteren dezelfde analisten daarbij een koersdoel van 293,81 Zwitserse frank, hetgeen een verwacht rendement oplevert van 6,3%.

Biogen

Fidelity stelt dat Biogen kansrijk is vanwege met name de partnerschappen die het heeft. Daarmee worden medicijnen voor de genezing van neurologische kwalen ontwikkeld. Momenteel bedraagt de koers-winstverhouding 34,7.

De consensus voor Biogen is bijzonder positief. Geen van de analisten heeft momenteel een verkoopadvies uitstaan, terwijl er slechts 1 houdadvies is afgegeven. Met daarnaast 7 koopadviezen kan er daarom ook wel gesteld worden dat de opinie van Fidelity wordt gedeeld door de markt.

Gemiddeld hebben analisten voor Biogen een koersdoel uitstaan van 445,29 dollar, wat een verwacht rendement oplevert van 3,6%. Dat dit niet meer is komt onder meer door de koersstijging die het aandeel in maart meemaakte. De koers steeg tot een record nadat het experimentele medicijn voor Alzheimer in een recente kleine studie een vertraging van de ziekte liet zien.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.