Roche tekent potentiële strategische samenwerking van $ 3 miljard met meerdere doelen met Shape Therapeutics

 • Roche (OTCQX:RHHBY) heeft een multi-target strategische samenwerkings- en licentieovereenkomst getekend met Shape Therapeutics.
 • Volgens de voorwaarden van de overeenkomst komt Shape in aanmerking voor een eerste betaling, evenals ontwikkelings-, regelgevende en verkoopmijlpaalbetalingen, met een totale waarde van mogelijk meer dan $ 3 miljard.
 • Shape zal zijn eigen RNA-bewerkingsplatform RNAfix en zijn AAVid-technologieplatform voor de volgende generatie weefselspecifieke adeno-geassocieerde virussen ((AAV's)) toepassen voor de ontwikkeling van gentherapie voor bepaalde doelwitten op het gebied van de ziekte van Alzheimer, Parkinson. ziekten en zeldzame ziekten.
 • Tijdens de samenwerking zal Shape preklinisch onderzoek doen om ontwikkelingskandidaten te identificeren en te leveren die zijn ontdekt door zijn AI-aangedreven platforms RNAfix en, mogelijk, AAVid.
 • Roche zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en wereldwijde commercialisering van alle mogelijke producten die voortkomen uit de samenwerking.
 • Shape komt ook in aanmerking voor gedifferentieerde royalty's op toekomstige verkopen van producten die voortvloeien uit de samenwerking.

  De omzet van het bedrijf uit Basel over dit jaar komt uit op 61.84 miljard CHF. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 58.32 miljard CHF bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Roche in beeld plus taxaties 2021

  koersdata

  Roche Almere kantoor Nederland ©

  Roche
  Roche


  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 16.96 miljard CHF. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 19.91 CHF. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 18.46 uit.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 9.38 CHF verwacht. Roche 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 2.55 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een magere 1.37 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 368 CHF

  De laatste 3 adviezen voor de farmaceut zijn afkomstig van JP Morgan, Credit Suisse en Barclays

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 255.76 miljard CHF. 17

  Om 14.37 stond het aandeel 0.71 procent lager op 367.6 CHF.

  Historische beurskoersen aandeel Roche

  koersdata roche

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.