De ratingwijzigingen van Morningstar in de voorbije week

Bijdrage geschreven door Ronald Van den Oever Morningstar.nl

Dit zijn de nieuwe Morningstar Analyst Ratings die de fondsanalisten van Morningstar afgelopen week hebben toegekend. Deze keer zijn dat één upgrade en drie ratings die zijn herzien na een periode Under Review.

Fidelity Emerging Markets

Het vertrouwen van Morningstar-analist Simon Dorricott in Fidelity Emerging Markets is toegenomen en daarom verhoogt hij de Morningstar Analyst Rating op dit fonds van Bronze naar Silver. Fondsbeheerder Nick Price staat als sinds 2009 aan het hoofd van deze strategie en hem staan volop analisten en researchmogelijkheden vanuit het Fidelity-team ter beschikking. Het vertrouwen in met name het proces van portefeuille-opbouw is toegenomen, mede dankzij de regionale portefeuillemanagers die het proces ondersteunen.

Nieuwe rating na Under Review

Fidelity Euro Balanced

Omdat het beleggingsproces rond het aandelengedeelte van de portefeuille op de schop ging, had Morningstar-analist Barbara Claus het Fidelity Euro Balanced fonds Under Review gezet, en ze kent daar nu een Neutral rating aan toe. Voorheen was dat Bronze. Omdat het aandelengedeelte van de portefeuille verantwoordelijk is voor het grootste deel van het actief behaalde rendement van het fonds, neemt de analist nu een wat voorzichtiger standpunt in ten aanzien van dit fonds. Voorheen werd het aandelengedeelte gedaan via de Fidelity Euro Blue Chip strategie, maar nu is gekozen voor een analist-gedreven portefeuillemodel. Fidelity Euro Blue Chip is nog maar goed voor 34% van dit portefeuillegedeelte, de rest wordt ingevuld via landenallocatie. Het model daarvoor is nog in ontwikkeling en de analist wil eerst afwachten hoe dat verloopt.

Invesco Bond

Omdat hoofdbeheerder Josef Portelli in mei 2018 vertrok, werd het Invesco Bond fonds Under Review geplaatst. Co-beheerder Lyndon Man blijft op zijn plek en krijgt vanaf nu assistentie van Gareth Isaac en Thomas Sartain. Zij zijn nieuw maar hebben wel samengewerkt bij Schroders . Toch verandert hiermee de omgeving aan middelen rondom het fonds. Tezamen met het personele verloop van de afgelopen jaren is dat reden voor Morningstar-analist Irene Ruiz om het fonds nu een Neutral rating te geven.

Man GLG Flexible Bond

De nieuwe hoofdbeheerder van Man GLG Flexible Bond is Simon Finch per april 2018, nadat Jon Mawby vertrok. Finch wordt bijgestaan door co-beheerder Andy Li die die functie sinds 2014 vervult. Samen zetten ze de aanpak op basis van hoge overtuiging die hun top-down en bottom-up aanpak combineert voort, maar toch zal de portefeuille onder leiding van Finch wat veranderingen ondergaan. Morningstar-analist Ashis Dash wil eerst zien hoe de nieuwe samenwerking tussen Finch en Li gaat en geeft daarom nu een Neutral-rating aan dit fonds.

Bron: Morningstar.nl

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.