De crash van de cryptomarkten

De laatste weken zagen we dat de cryptomunten ook hard kunnen dalen. Dit na maandenlange extreme stijgingen klapten de koersen van de virtuele munten hard in elkaar. Dit gold vooral voor het boegbeeld bitcoin en afgeleide munten zoals ethereum en ripple.

De verkoopgolven op de markten kwamen vooral door de waarschuwingen vanuit Zuid-Korea om de handel in deze cryptomunten verder aan banden te willen gaan leggen. Zo wil het land diverse cryptobeurzen gaan sluiten en gaat ze ook diverse blockchain-takken onderzoeken. Momenteel worden er in Zuid-Korea tussen de 5 en de 15 procent van de totale cryptomarkt verhandeld. Kenners noemen dit een hele wankele basis voor de munt als dus een groot handelsgebied gesloten kan gaan worden.

Het zijn vooral nog de jongeren die geïnteresseerd zijn in de cryptomunten. Het feit dat via de cryptomunten geld direct beschikbaar is zonder grote belemmering zorgt voor een enorme aantrekkingskracht. Dit ondanks het feit dat veel overheden de cryptomunten niet als officiële betaalmiddelen accepteren. Dit probleem is er natuurlijk niet bij onderlinge transacties.

Korte feiten over cryptocrash

 • ethereum verloor 24 procent
 • ripple verloor ruim 34 procent
 • bitcoin verloor ruim 18 procent
 • in totaal daalde de marktkapitalisatie van de bitcoin van 232 miljard dollar naar 165 miljard dollar. Op 9 januari was de totale waarde nog 253 miljard dollar.

  Allesbehalve stabiel

  We kunnen zeker niet zeggen dat de enorme volatiliteit hoort bij groeiende markten zoals de cryptomarkt. Veel grote beleggers zoals de fameuze Warren Buffett stelt dat hij beleggers absoluut afraadt om ook maar 1 cent in deze markten te investeren. Verder is er nog heel veel onzekerheid over welke landen de cryptomunten wel of niet gaan accepteren.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.