Chinese obligaties winnen aan aantrekkingskracht door nieuwe handelsmogelijkheden

Rajeevdemello
Rajeev de Mello

Chinese obligaties zijn om twee redenen aantrekkelijk voor wereldwijde beleggers. Enerzijds is China de grootste markt ter wereld buiten de VS en is de laatste jaren alleen maar verder gegroeid. Een wereldwijde portefeuille zonder blootstelling aan China is eigenlijk zeer onevenwichtig. Anderzijds biedt China aanzienlijk hogere rendementen dan ontwikkelde economieën – bij Chinese obligaties op 5 jaar bedraagt het rendement ongeveer 3,5%. Chinese obligaties zijn ook aantrekkelijk, omdat de Chinese munt tegen een mandje andere valuta's wordt beheerd en daardoor eigenlijk vrij stabiel is.

Dat betoogt Rajeev De Mello, Head Asian Fixed Income bij Schroders , in een interview. Ook gaat hij nader in op de Bond Connect Group , waarmee mondiale beleggers op een eenvoudige manier via Hongkong toegang krijgen tot de Chinese binnenlandse markt.

Wat is de Bond Connect Group ?

Bond Connect Group is een nieuwe regeling waarmee buitenlandse investeerders eenvoudiger in de Chinese binnenlandse obligatiemarkt kunnen beleggen dan onder de vorige wetgeving. Bond Connect Group stelt internationale beleggers in staat om via Hongkong in het vasteland van China te beleggen en daarbij het papierwerk en tegenpartijrisico van de vorige regeling te vermijden.

Daarom verwacht De Mello, wat op dit moment al zichtbaar wordt, dat er meer belangstelling bij wereldwijde investeerders ontstaat om via deze nieuwe manier toegang te krijgen tot de interessante Chinese obligatiemarkt.

Chinese obligaties kunnen waarde bieden

De Chinese obligatierentes zijn de afgelopen maanden gestegen, terwijl veel rentes wereldwijd juist zijn gedaald. Daardoor bestaat er op dit moment een interessant verschil tussen China en de rest van de wereld. De Chinese munt - die de afgelopen twee jaar verzwakte – is ook gestabiliseerd en biedt momenteel waarde voor wereldwijde beleggers.

Bescherm portefeuilles tegen valutarisico

Mondiale beleggers zijn bezorgd dat de Chinese munt volatiel kan zijn en zou kunnen dalen. Voor een actieve belegger is het volgens De Mello dan ook absoluut noodzakelijk om de portefeuille te beschermen tegen een eventuele daling van de munt. Hoe hij dat doet? Eerst bepaalt hij de periode wanneer dat risico meer aanwezig is dan anders, om vervolgens dat risico af te dekken.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.