Favoriete aandelen Leleux: o.a. Ackermans, Aegon, Randstad en Shell

Leleux Associated Brokers publiceert haar 20 favoriete aandelen voor 2017. Net als bij eerdere edities gaat het om aandelen uit het hart van de Eurozone, bestemd voor de goede huisvader. Bedoeling is om beter te presteren dan de Euro Stoxx 50 Index .

Naar jaarlijkse traditie maakt Leleux Associated Brokers (LAB) zijn aandelentips voor 2017 bekend. Het gaat dan om de aandelen voor de eerder behoudsgezinde belegger en die volgens LAB ondergewaardeerd zijn op de beurs, maar toch stevige economische fundamenten hebben. Net als bij het portefeuillebeheer van LAB zelf, wordt er naar diversiteit gestreefd, kwestie van het risico te spreiden.

Favoriete aandelen Leleux

Favorieteaandelen

Het relatieve gewicht per land van de aandelen:

 • Belgie 25%
 • Frankrijk 45%
 • Duitsland 5%
 • Luxemburg
 • Nederland 20%

  Net als bij haar eigen portefeuille spreidt LAB de aandelen, en dus ook het risico, over verschillende sectoren. Daarbij spiegelt de beursvennootschap zich aan het gewicht dat de verschillende sectoren vertegenwoordigen binnen de Euro Stoxx 50-index, die gebaseerd is op de 50 belangrijkste aandelen uit de landen van de Eurozone.

  “Zo vermijden we dat een bepaalde sector oververtegenwoordigd wordt in de portefeuille”, zegt Olivier Leleux, voorzitter van het directiecomité bij Leleux Associated Brokers. “We investeren ook niet in ‘exotische’ sectoren als biotechnologie, omdat het risico daar te groot is. Verder heeft ieder aandeel hetzelfde gewicht binnen de portefeuille, zo is er geen dominant aandeel. Bij de keuze van de aandelen zelf beperken we ons uiteraard niet tot de Euro Stoxx 50. We gaan daarbuiten op zoek naar beter presterende alternatieven.”

  De aandelen zijn uitsluitend afkomstig uit kernlanden van de EU. “In die landen is er over het algemeen wat meer stabiliteit op de markt”, zegt Leleux. “We kiezen ook alleen de grotere kapitalisatie-aandelen omdat daarover veel informatie beschikbaar is.”

  Het blijft volgens Leleux zeer interessant om in aandelen uit de Eurozone te investeren. Verwacht wordt dat de groei in de Eurozone weer zal aantrekken in 2017, wat goed is voor de schuldsituatie van de lidstaten. “Ondanks bestaande politieke risico’s, denk maar aan het mogelijke effect van het recente referendum in Italië, blijven de aandelen in de Eurozone interessant”, aldus Leleux.

  Resultaat 2016: +4 procent

  Leleux maakt ook de resultaten van haar aandelenselectie voor 2016 bekend. Die boekte tussen 1 januari en 30 november 2016 een resultaat van +4 procent. Dat in vergelijking met de algemene Euro Stoxx 50-index, die er in dezelfde periode met -3 procent op achteruit ging.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.