Russell: alertheid gevraagd in Q4 2016

Woutersturkenboomrussell
Wouter Sturkenboom

Russell Investments heeft vandaag zijn outlook over het 4e kwartaal van 2016 uitgebracht. De kernboodschap voor het laatste kwartaal is dat beleggers zouden moeten anticiperen op de volatiliteit die veroorzaakt kan worden door de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, het Italiaanse referendum begin december en een verwachte rentestijging door de Fed half december.

De vooruitzichten voor de sombere economische groei blijven over het algemeen ongewijzigd ten opzichte van het vorige kwartaal. Obligatierendementen stijgen waarschijnlijk, maar door inflatiedruk in de VS en deflatiedruk in andere ontwikkelde markten zal dit zeer beperkt zijn.

In de valutamarkt lijkt de US dollar zijn eerdere hoge koersen te tarten, terwijl het Britse pond risicovol blijft doordat beleggers verdere gevolgen van de Brexit verwachten.

“Beleggingen zijn voorzichtig geprijsd en gevoelig voor marktschokken, maar een correctie van de financiële markten kan ook juist kansen bieden om meer risico te nemen in multi-asset portfolios," licht Wouter Sturkenboom toe, senior investment strategist bij Russell Investments. "Eén ding is zeker, dynamische asset allocatie wordt steeds belangrijker.”

In de context van overgewaardeerde Amerikaanse aandelen en de sombere trends van economische groei, zijn we bezorgd over de impact van slecht nieuws op risicovolle beleggingen (zoals aandelen en bedrijfsobligaties). Het nodigt echter tegelijkertijd uit om alert te zijn op kansen die de aanwakkerende volatiliteit met zich mee brengt.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.