State Street tipt EM leningen in lokale valuta

Wereldwijde economische groei valt lager uit en naar verwachting zullen centrale banken, ook in opkomende markten, rentes ongewijzigd houden of zelfs verlagen. Als gevolg hiervan is er opwaarts potentieel voor valuta uit opkomende markten. In een situatie waarbij lagere inflatie en lagere economische groei samenkomen, kunnen staatsobligaties uit opkomende markten, uitgegeven in lokale valuta, een positief reëel rendement leveren.

Philippe Roset, Hoofd SPDR ETF’s bij State Street Global Advisors: ”Het reële rendement van 3% van de EM Local Currency Liquid Government Bond Index steekt positief af tegen dat van wereldwijde staatsobligaties. Daarmee kan deze beleggingscategorie een uitkomst zijn voor beleggers die in tijden van lage groei en inflatie rendement zoeken.

In deze categorie is spreiding extra belangrijk. De recente opname van Chinese obligaties in de index is dan ook een positieve ontwikkeling. Momenteel is slechts 3% van de Chinese staatsobligaties in handen van buitenlandse beleggers, in vergelijking met gemiddeld 23% bij obligaties uit opkomende markten.