Online concurrenten groeien harder dan Amazon

Amazon is zonder twijfel de koning van de e-commerce, maar het succes van kleinere online concurrenten neemt snel toe, aldus CNBC. Aandelen van Stitch Fix, Wayfair en Etsy stegen dit jaar met respectievelijk 101%, 91% en 50%. Daartegen steekt de stijging van het aandeel van Amazon bleek af, met slechts 12%.

Vorige week dinsdag was de beste dag ooit voor Stitch Fix. Het aandeel steeg maar liefst 40% nadat verwachtingen over omzet en winst ruim waren overtroffen. Ook het aantal klanten van Stitch was hoger dan analisten hadden voorspeld.

Goede vooruitzichten voor Etsy

Ondanks deze goede kwartaalcijfers denken Erin Gibbs van S&P Global en Mark Newton van Newton Advisors dat Etsy de beste kaarten in handen heeft. Het aandeel had een paar weken geleden een uitbraak en consolideerde daarna. Newton meent dat Etsy “een technisch betere grafiek laat zijn dan aandelen als van Stitch Fix.” Ondanks dat het aandeel 28% won in de afgelopen maand, denkt Newton dat het nog niet te laat is om in te stappen. Volgens hem lijkt het erop dat het aandeel tot dik in de zeventig zal stijgen, en “misschien wel tot 80 dollar.” Vrijdag sloot het aandeel op $69,81.

Tegelijkertijd is Newton huiverig over Stitch Fix, dat volgens hem tegen de huidige prijs overgewaardeerd is. Pas bij een prijs van $31,50 wil hij opnieuw een koop overwegen. Afgelopen vrijdag kwam de prijs niet lager dan $32.

Smallcaps

Stitch Fix, Wayfair en Etsy zijn alle drie smallcaps met een waarde van respectievelijk $3,4 miljard, $15,7 miljard en $8,5 miljard, en daardoor gevoelig voor marktschommelingen. Erin Gibbs van S&P Global wijst erop dat de explosieve groei van het afgelopen kwartaal goed kan worden verklaard als een comeback na een dramatisch eind van vorig jaar.

Desalniettemin is ook zij optimistisch over de groei van Etsy. “De groeiende omzet van het bedrijf is in lijn met de aandelenprijs. Het is de enige online retailer die echt groeit. De andere twee zijn vooral aan het herstellen van tegenvallende winstverwachtingen, en ik zou enorm oppassen om bij hen in te stappen. Etsy is de enige die een stabiele groei heeft en daadwerkelijk de winst ziet toenemen.”