Belfius voorziet geen provisie voor Arco-claims

De bank Belfius heeft geen provisie aangelegd voor de schadeclaims van de coöperanten van investeerder Arco. Dat heeft de krant De Tijd gemeld op basis van het jaarverslag van de bank. Het juridisch kantoor Deminor had eind september vorig jaar bij de rechtbank van koophandel in Brussel wegens een aantal gedupeerde coöperanten een klacht neergelegd tegen Belfius.

Aangevoerd werd dat Bacob, voorloper van Belfius, op het einde van de jaren tachtig zijn klanten had misleid en de aankoop van Arco-aandelen te agressief had gepromoot. Na het instorten van Dexia waren die aandelen waardeloos geworden. Er werd dan ook een schadevergoeding geëist.

In totaal werd wegens 2.100 coöperanten een klacht ingediend. Daarvan zouden door Belfius inmiddels meer dan 700 dossiers zijn bestudeerd. De bank zegt daarbij echter dat de aangevoerde bewijsvoering en schadeclaims onvoldoende kunnen worden geëvalueerd en dus verworpen dienen te worden. De andere dossiers moeten volgens de bank inhoudelijk nog worden geëvalueerd.

Bron: Express.be