In wezen zelfde analyse grondstofaandelen als voor andere sectoren

Waar veel beleggingsmodellen aangepast zijn naar bepaalde sectoren geldt dat niet perse voor de analyses bij het Engelse Schroders . Grondstoffenspecialist Matthew Michael stelt dat het vooral gaat om de intrinsieke waarden van aandelen en dit is voor grondstofaandelen niet anders dan voor de andere sectoren.

Op basis van de rendementsperspectieven (algehele groei van de sector, het bedrijf zelf, omzetverwachtingen etcetera) worden dan koersdoelen voor het aandeel opgesteld. Op basis van de verschillen van de koersdoelen en de huidige prijzen worden zo koopwaardige aandelen in kaart gebracht. Voor het grondstoffenteam van Schroders komt dit neer op een 'short list' van rond de 30 a 40 aandelen en deze vormen dan de basis van de uiteindelijke beleggingsportefeuille. Met betrekking tot het grondstoffenfonds zijn er geen beperkingen tot het volgen van een index/benchmark. Hierdoor heeft de portefeuillemanager meer ruimte om bepaalde aandelen onder- of over te laten wegen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.