Portefeuille Soros extreem gespreid

De beleggingsportefeuille van de bekende Amerikaanse belegger George Soros geldt momenteel als één van de meest gespreide. In zijn portefeuille zitten nu 284 verschillende titels. Soros, die uiteraard bekend is van zijn 'bet' tegen het Britse Pond in de jaren'90 (hetgeen hem ruim 1,7 miljard euro opleverde) stelt vaak dat markten voortdurend door chaos gedicteerd worden. Warren Buffett onderschrijft dit en noemt de marktgrillen altijd die van 'Mr Market'. Volgens beide superbeleggers moeten beleggers zich niet door die waan van de dag laten leiden maar juist proberen te profiteren van de grillen (de ups en downs).

Portefeuilleverdeling George Soros

Portefeuillesoros

Bron: NASDAQ.com

U kunt zien dat de sector consumentenproducten (geel) wel erg zwaar weegt bij Soros. Daarnaast komen de financials , technologie en energie.

Verdeling top 10 Soros

Top10soros

Bron: NASDAQ.com

Te zien is dat de nummer 1 Liberty Broadban bij Soros ruim 37 procent van zijn top 10 beslaat. Verder is opvallend dat er geen aandelen uit de Dow Jones Industrial Average in te vinden zijn.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.