'Trustees BAE Systems Pension Scheme stellen Goldman Sachs Asset Management aan voor VK-mandaat van ongeveer £23 miljard'

De overeenkomst betreft grootste OCIO-mandaat tot nu toe toegekend in de Britse markt Het interne beleggingsteam van BAE Systems sluit zich aan bij Goldman Sachs Asset Management

LONDEN - 6 september 2023 - De Trustees van het BAE Systems Pension Scheme en BAE Systems Executive Pension Scheme ("de Trustees" van "de pensioenregelingen") hebben het beheer van ongeveer £ 23 miljard aan assets van hun Britse DB-pensioenregelingen uitbesteed aan Goldman Sachs Asset Management.

Het interne beleggingsteam van BAE Systems zal zich bij Goldman Sachs Asset Management aansluiten en beleggingsdiensten aan de regelingen blijven verlenen. De overgang van het vermogensbeheer en het team naar Goldman Sachs Asset Management zal naar verwachting eind 2023 plaatsvinden.

De overeenkomst biedt continuïteit aan de Trustees, die gaan profiteren van de wereldwijde beleggingscapaciteiten van Goldman Sachs op publieke en private markten, met behoud van de expertise van het bestaande interne team. De overeenkomst gaat naar verwachting performance- en kostenvoordelen opleveren voor de regelingen door de grotere schaal en efficiëntie van Goldman Sachs als een van 's werelds toonaangevende vermogensbeheerders met meer dan £ 2,1 ($ 2,7) biljoen aan vermogen onder toezicht.

De overeenkomst weerspiegelt de voortdurende ontwikkeling van de pensioenmarkt in het Verenigd Koninkrijk en is het grootste Outsourced Chief Investment Officer ("OCIO") mandaat toegekend in het Verenigd Koninkrijk tot nu toe.

De benoeming van Goldman Sachs Asset Management door de Trustees is de uitkomst van een zeer competitief aanbestedingsproces.

Met de benoeming wordt de positie van Goldman Sachs Asset Management bevestigd als de op een na grootste OCIO-beheerder wereldwijd en een van de grootste in het Verenigd Koninkrijk, met een wereldwijd OCIO-vermogen onder toezicht van meer dan £ 200 miljard. Goldman Sachs Asset Management heeft bewezen capaciteiten op het gebied van Liability Driven Investing ("LDI"), Cashflow Driven Investing ("CDI"), duurzaam beleggen, externe manager selectie en private markten. Het mandaat breidt ook de positie van Goldman Sachs Asset Management op de Britse LDI- en CDI-markten verder uit en draagt bij aan de ongeveer £175 miljard die het bedrijf reeds wereldwijd beheert in LDI- en CDI-portefeuilles.

David Solomon, Chief Executive Officer van Goldman Sachs: "We zijn trots op ons partnerschap met BAE Systems en de Trustees om deze langetermijnoplossing te leveren, waarbij de volledige capaciteiten van Goldman Sachs ingezet worden voor de pensioenregelingen van BAE Systems." Marc Nachmann, Global Head of Asset & Wealth Management bij Goldman Sachs: "Aansluitend op onze focus op de groei van onze vermogensbeheeractiviteiten en -voetafdruk ten behoeve van onze klanten wereldwijd, onderschrijft deze transactie zowel de uitgebreide en unieke capaciteiten van onze business om steeds complexere marktcycli in publieke en private markten te navigeren, als onze toewijding om onze klanten voor de langetermijn te blijven ondersteunen."

Ed Francis, hoofd UK Fiduciary Management bij Goldman Sachs Asset Management: "Dit partnerschap benadrukt onze diepe betrokkenheid bij de Britse pensioenmarkt en weerspiegelt onze positie als toonaangevende leverancier van oplossingen voor pensioenen en institutionele klanten in heel Europa. We zijn verheugd om het team bij Goldman Sachs te verwelkomen - hun expertise zal van grote waarde blijven voor de regelingen en ons bredere klantenbestand."

Andrew Gallagher, voorzitter van de Trustees voor het BAE Systems Pension Scheme en BAE Systems Executive Pension Scheme: "Het interne managementteam heeft gedurende vele jaren een uitstekend beheer gevoerd over de op maat gemaakte beleggingsstrategieën van de regelingen. We zijn verheugd dat deze overeenkomst met Goldman Sachs Asset Management zowel de expertise van ons interne team als de volledige capaciteiten van Goldman Sachs samenbrengt en we zien ernaar uit om samen te werken om waarde op lange termijn te blijven bieden aan onze deelnemers."

Brad Greve, Group Finance Director van BAE Systems: "Door de proactieve aanpak van BAE Systems plc, als sponsor van de regeling, de Trustees en het uitstekende werk van ons interne beleggingsteam, is het financieringsniveau van de pensioenen van een aanzienlijk tekort naar een overschot gegaan. Daar waar we blijven zoeken naar manieren om de risico's van de pensioenverplichtingen verder te verminderen, zijn het verlagen van de kosten en het verbeteren van de efficiëntie van het vermogensbeheer van essentieel belang. Goldman Sachs Asset Management biedt beide en we zijn blij dat ons interne team toegang krijgt tot de bredere carrièremogelijkheden die beschikbaar zijn bij zo'n wereldleider. De transitie beperkt niet de flexibiliteit van BAE Systems om te onderzoeken hoe we verder ons pensioenrisico kunnen verlagen en we blijven in de toekomst dynamisch in het beheren van dit risico."