Daphne Postma benoemd als fondsmanager Triodos Energy Transition Europe Fund

Triodos Investment Management heeft Daphne Postma per 1 juni 2023 benoemd als fondsmanager van Triodos Energy Transition Europe Fund. Het fonds verstrekt zowel projectfinanciering als aandelenkapitaal aan projecten en bedrijven die hernieuwbare energie opwekken, energie-efficiëntie verbeteren en/of energieflexibiliteit bieden.

Daphne postma
Daphne Postma
Daphne is in 2020 bij Triodos Investment Management begonnen als Investment Manager voor Triodos Energy Transition Europe Fund. Zij is haar carrière begonnen als advocaat, onder meer bij Eneco, waar zij in 2014 is gestart als in-house legal counsel, zowel bij de afdeling voor productie van duurzame energie als later bij de innovatie-afdeling. Hierna maakte zij de overstap naar de functie van investment manager bij Eneco Ventures, waar zij investeerde in scale-ups in de energietransitie.

Daphne Postma over haar benoeming: “Triodos Energy Transition Europe Fund speelt een belangrijke rol in de energietransitie in Europa. Met onze investeringen leveren we niet alleen een bijdrage aan de opwekking van duurzame energie, maar ook aan het realiseren van oplossingen voor het efficiënter beschikbaar maken van opgewekte energie, bijvoorbeeld met energieopslag, en de ontwikkeling van nieuwe businessmodellen. Ik kijk er naar uit om samen met het hele team het fonds verder te laten groeien en ervoor te zorgen dat het een transformerende rol blijft spelen in ons energiesysteem.”

Daphne heeft rechten gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht en een master European International Relations behaald aan het Europacollege te Brugge.