Schroders Capital breidt de toegang tot private assets verder uit met de lancering van zijn eerste ELTIF

Schroders Capital kondigt vandaag de lancering aan van zijn eerste European Long-Term Investment Fund (ELTIF), Schroders Capital Private Equity ELTIF 2023.

ELTIF's zijn besloten beleggingsvehikels die retailbeleggers in staat stellen beter toegang te krijgen tot private beleggingskansen die op lange termijn kapitaal nodig hebben, zoals infrastructuur en vastgoed, alsook kleine en middelgrote ondernemingen.

Schroders Capital Private Equity ELTIF 2023 zal zich richten op een lagere en middelgrote private equity buy-out en groeibeleggingen voornamelijk in Europa, maar met de flexibiliteit om te beleggen in niet-Europese bedrijven die operationeel sterk actief zijn in Europa. Dit zijn doorgaans kwalitatief hoogwaardige familiebedrijven of door ondernemers geleide bedrijven die op zoek zijn naar een partner voor hun volgende groeifase. Het zal investeren in de sectoren industrie, bedrijfsdiensten, consumenten-, technologie- en gezondheidszorg met een beleggingshorizon op middellange tot lange termijn, variërend van drie tot zeven jaar.

Het fonds heeft ecologische en/of sociale kenmerken op grond van artikel 8 van de SFDR-verordening1.

Schroders Capital heeft meer dan 20 jaar ervaring met beleggen op dit gebied, hoewel het tot nu toe voornamelijk wordt aangeboden aan institutionele beleggers.

De ELTIF-beleggingsvehikel maakt de strategie toegankelijk voor een breder spectrum van beleggers in een fonds dat is ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van individuele beleggers. Het leveren van vermogensoplossingen is een strategische prioriteit voor Schroders Capital. De lancering van deze eerste Schroders Capital ELTIF is een belangrijke ontwikkeling om vermogende beleggers meer toegang te bieden tot private activa.

Karine Szenberg, Head of Europe bij Schroders, verklaarde: ​"Wij zijn van mening dat een bredere waaier van beleggers in staat moet zijn om in te spelen op de robuuste rendementen en diversificatievoordelen die beleggen in private assets kan opleveren. De eerste ELTIF van Schroders Capital zal de stroom van geduldig kapitaal op lange termijn kanaliseren naar belangrijke beleggingskansen die op hun beurt de langetermijnspaarders in Europa zullen ondersteunen."

Georg Wunderlin, Global Head of Private Assets van Schroders Capital, zei: ​"Schroders Capital biedt al een breed scala aan semi-liquide oplossingen voor een breder scala aan beleggers, maar we zijn ervan overtuigd dat het belangrijk is om de toegang van individuele beleggers verder uit te breiden en ELITF's zijn een uitstekend instrument om deze doelstellingen te waar te maken."

Met € 85,6 miljard[2] aan beheerd vermogen biedt Schroders Capital beleggers toegang tot een breed scala aan beleggingsmogelijkheden in private activa, zoals vastgoed, private equity en schuld en infrastructuur.