State Street: "Nederlandse aandelen weer in trek bij institutionele beleggers"

In het kader van het FY 2022 cijferseizoen is Dan Gerard, Senior Multi- Asset Strategist bij State Street Global Markets, positief over de vooruitzichten voor Nederlandse aandelen:

"Hoewel institutionele beleggers hun underweight-posities in Nederland hebben aangehouden, liggen er mogelijk betere tijden in het verschiet voor Nederland. Nu de rentecyclus ten einde loopt, gaan de huidige wereldwijde aandelenmarkten over van een handelsfocus in waarde-aandelen, gedreven door hogere rentes en economisch herstel, naar groeiaandelen.

"Nederlandse aandelen bieden een sterke weging in technologie- en consumentgerichte aandelen, gecompenseerd door een aanzienlijke blootstelling aan respectievelijk financiële en industriële sectoren. Vanuit het oogpunt van winstgevendheid lijkt de ROE van Nederlandse aandelen te blijven toenemen dankzij een betere omzetgroei. De waarderingen zijn nu veel aantrekkelijker, wat beleggers een nieuwe instapmogelijkheid biedt. Anderzijds is het winstmomentum van Nederlandse aandelen verbeterd, vooral in vergelijking met de rest van de wereld.

“Wij zagen het negatieve sentiment van sell-side analisten vrij snel opdrogen. Zij worden nu optimistischer over de winstvooruitzichten van Nederlandse aandelen voor de komende twaalf maanden. Betere winstgevendheid, betere marges, betere verkopen en aantrekkelijkere waarderingen trekken institutionele beleggers aan. Lange tijd waren Nederlandse aandelen underweighted bij institutionele beleggers. Nu weten institutionele beleggers de weg naar deze bedrijven weer te vinden."