Goldman Sachs Asset Management haalt $15,2 miljard op voor West Street Mezzanine Partners VIII

Goldman Sachs Asset Management ("Goldman Sachs") kondigt vandaag de final close aan van West Street Mezzanine Partners VIII ("Mezzanine Partners VIII" of het "Fonds"), de laatste in een reeks van vlaggenschip mezzanine beleggingsvehikels. Het fonds sluit op $11,7 miljard aan kapitaal met een totale fondsomvang van $15,2 miljard, waarbij de verwachte langetermijnfinanciering van assets is inbegrepen.

Het fonds wordt beheerd door de Private Credit business binnen Goldman Sachs Asset Management, met een wereldwijd team van meer dan 150 ervaren kredietbeleggers die gebruik maken van het bredere platform en de capaciteiten van Goldman Sachs om investeringen aan te trekken en waarde toe te voegen aan bedrijven in de portefeuille.

Goldman Sachs richtte zijn eerste mezzaninefonds op in 1996 en is sindsdien een van de grootste verstrekkers van mezzaninefinanciering wereldwijd en pionier in de ontwikkeling van de beleggingsstrategie. De beleggingsteams van het bedrijf hebben meerdere marktcycli en -omgevingen doorstaan, waardoor het platform een unieke levensduur en een sterke staat van dienst heeft opgebouwd.