VanEck: Nieuwe ESG-index voor eSports-ETF

ETF-aanbieder VanEck past de index van de VanEck Video Gaming and eSports UCITS ETF aan, zodat ESG-criteria in het beleggingsproces worden geïntegreerd. De ETF biedt beleggers de mogelijkheid om de rendementen te volgen van bedrijven die zich hoofdzakelijk met videogames en/of eSports bezighouden. Met de nieuwe MarketVector™ Global Video Gaming & eSports ESG Index wordt de ETF geclassificeerd als een product dat ecologische en sociale kenmerken promoot overeenkomstig artikel 8 van de EU SFDR verordening.

VanEck ziet een toenemende vraag naar ESG-producten. "Deze factoren worden steeds meer de norm voor beleggers en laten steeds minder ruimte voor producten die niet voldoen aan ESG-criteria", zegt Martijn Rozemuller, directeur van VanEck Europa. "Wij verwachten dat de vraag naar fondsen die ESG-criteria opnemen aanzienlijk zal toenemen in de toekomst, terwijl de vraag naar fondsen die dat niet doen zal blijven afnemen."

Met de indexwijziging wordt het selectieproces voor bedrijven die in aanmerking komen voor de ETF aangescherpt: Bedrijven die volgens ISS Research ernstige schendingen begaan van sociale normen, bedrijven die controversiële wapens verkopen en bedrijven die meer dan 5 procent van hun omzet halen uit sectoren als tabak, fossiele energieproductie of militaire uitrusting worden nu uitgesloten.

Vaneck etf