Onderzoekspartner van ONWARD publiceert baanbrekend artikel dat neuronen identificeert die het lopen na verlamming herstellen

.NeuroRestore, de onderzoekspartner van ONWARD, heeft specifieke neuronen geïdentificeerd die worden geactiveerd en gehermodelleerd door ruggenmergstimulatie, waardoor deelnemers met dwarslaesie kunnen staan, lopen en hun spieren weer kunnen opbouwen, waardoor hun levenskwaliteit verbetert.

Deze fundamentele, wetenschappelijke doorbraak werd gisteren gepubliceerd in Nature.

"De gisteren gepubliceerde bevindingen bouwen verder aan onze sterke kennisbasis over ruggenmergstimulatie om mensen met verlamming te helpen. Als gevolg van deze studie en de bijbehorende wetenschappelijke doorbraak hebben ONWARD en haar onderzoekspartners precies geleerd waar de epidurale lead moet worden geplaatst en hoe de stimulatie moet worden geprogrammeerd om het lopen te vergemakkelijken", aldus Dave Marver, CEO van ONWARD. "Dit belangrijke werk stelt ons in staat een therapie te ontwikkelen voor mensen met een dwarslaesie die nauwkeurig, herhaalbaar en schaalbaar is."