Trade Republic start met fractioneel beleggen

Trade Republic, Europa's grootste beleggingsplatform, zet nieuwe stap in haar missie om beleggen voor iedereen toegankelijk te maken: als eerste Europese broker stelt Trade Republic haar klanten in staat om nu een echte fractie van een aandeel of ETF te kopen. Met fractioneel beleggen kunnen ook klanten met een klein budget nu elk aandeel bezitten. Hiermee heeft iedereen toegang tot alle activa en daarmee tot bredere diversificatie. Fractioneel beleggen bij Trade Republic betekent echt eigendom van het aandeel, en met handelen met dezelfde spreads als het onderliggende volledige aandeel.

“Met fractioneel beleggen democratiseren we toegang tot de kapitaalmarkten. Het stelt iedereen in staat om mee te delen in het succes van dure bedrijven zoals Tesla, Adyen of Booking.com”, zegt Christian Hecker, medeoprichter van Trade Republic. “Hoge aandelenkoersen zijn een van de belangrijkste redenen waarom veel mensen denken dat ze niet genoeg kapitaal hebben om te investeren. Met fractioneel beleggen brengen we daar verandering in, en maken we beleggen toegankelijker: onze klanten kunnen nu met ieder budget elk aandeel kopen.”

Fractioneel beleggen helpt klanten om hun portefeuille te diversifiëren. Bij gangbare aandelen- of ETF-handel is de minimale investering altijd één aandeel, wat betekent dat veel beleggers gedwongen zijn al hun eieren in één mandje te stoppen, wat leidt tot hogere risicos voor hun portefeuille. Met fractioneel beleggen kunnen beleggers beleggen in elke fractie een aandeel of ETF en hun portefeuille naar wens diversifiëren.

“Fractioneel beleggen is een belangrijke innovatie op de Europese financiële markten. Het begrip aandeel is een erfenis uit het verleden. In het digitale tijdperk verwachten mensen meer flexibiliteit”, voegt Marsel Nikaj, Director of Product bij Trade Republic, toe. “We combineren de voordelen van fractionele aandelen met de vertrouwde kwaliteit en betrouwbaarheid van de aandelenmarkten. De klanten van Trade Republic bezitten nog steeds de echte onderliggende aandelen met alle rechten. De handel vindt plaats met dezelfde spread als gangbare aandelen. Het mogelijk maken van realtime fractionele handel was een technologische uitdaging waarin we serieus hebben geïnvesteerd”.

Met de introductie van fractioneel beleggen innoveert Trade Republic opnieuw het Europese financiële ecosysteem: het bedrijf is de eerste Europese broker die deze service in de EU aanbiedt. Europa's grootste beleggingsplatform is ook een van de eersten die handel in volledige en fractionele aandelen en ETF's aanbiedt vanuit één makkelijk te gebruiken app, en met de betrouwbaarheid van een gereguleerde financiële instelling. Vandaag biedt Trade Republic deze functie aan meer dan 250 miljoen mensen in zes Europese markten, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en Spanje.