UBS AM en PGGM werken samen aan ontwikkeling gekoelde opslag in VS; eerste investering van $ 700 miljoen

UBS Asset Management’s vastgoed- en private markets-tak gaat samenwerken met de Nederlandse pensioenuitvoerder PGGM en een kleine groep family offices om gekoelde opslagplaatsen te ontwikkelen in de Verenigde Staten. De eerste investering van 700 miljoen dollar van PGGM en de family offices wordt gebruikt om grote, op maat gemaakte, moderne koelingsinstallaties aan te bieden aan grote voedsel- en transportcentra in de VS.

Darren Rabenou, hoofd voedsel en landbouw, en Matt Johnson, hoofd Amerikaans vastgoed bij UBS AM: “Wij bevinden ons door onze expertise in een unieke positie om de kansen die de landbouw- en de vastgoedsector bieden te combineren. Met de nieuwe gekoelde opslagplaatsen bieden we beleggers de mogelijkheid al vroeg in het proces in te stappen als oudere technieken en producten vervangen moeten worden. Daarnaast geven we bedrijven de mogelijkheid te werken met de nieuwste technologische ontwikkelingen en moderne faciliteiten.”

PGGM’s private real estate team verheugt zich op de samenwerking met UBS. “De ontwikkeling van moderne, efficiënte en duurzame gekoelde opslagplaatsen in de VS past bij PGGM’s plannen om zich op duurzame beleggingsinitiatieven te focussen.”

UBS AM is een van de grootste institutionele managers van landbouwgrond in de VS en overziet momenteel ruim 280.000 hectare landbouwgrond in 16 verschillende staten. UBS AM heeft sinds 1943 al ongeveer 29,4 miljard dollar geïnvesteerd in Amerikaans vastgoed in verschillende sectoren, zoals fabrieken, woongebouwen, kantoren, opslag, landbouwgrond en hotels.