eToro voegt ATOM, GRT, CRV en 1INCH toe aan crypto-aanbod

eToro, het wereldwijde multi-asset investeringsplatform, heeft vier nieuwe cryptoassets toegevoegd. Met de introductie van Cosmos (ATOM), The Graph (GRT), Curve (CRV) en 1inch (1INCH) bestaat het aanbod van beleggingsplatform eToro nu uit 36 cryptoassets.

Cosmos is een ecosysteem van blockchains opgezet als een 'internet van blockchains'. Beleggers in het ATOM-token helpen om het netwerk veilig te houden, waar ze ook beloond voor worden in de betaling van transactiekosten en andere uitgekeerde staking-beloningen.

GRT is een crypto die aan de basis ligt van een indexeringsprotocol, ontworpen om blockchaingegevens te organiseren en gemakkelijker toegankelijk te maken voor gebruikers. Gebruikers van het platform moeten GRT-tokens hebben, omdat de crypto de betrouwbaarheid van de op het platform georganiseerde data waarborgt. In ruil daarvoor verdienen zij een deel van de fees van het netwerk.

CRV is een op Ethereum gebaseerde token dat de gedecentraliseerde exchange Curve.fi (DEX) aandrijft. Het DEX-protocol maakt de uitwisseling tussen gebruikers van ERC-20 tokens, zoals stablecoins, gemakkelijker.

Het 1inch Network is ook een DEX die liquiditeit verzamelt en de best mogelijke koers biedt op verschillende op blockchain gebaseerde token-swaps. Gebruikers van het token kunnen deelnemen aan het onderhouden en de verdere ontwikkeling van de exchange.

Doron Rosenblum, VP of Business Solutions bij eToro, zegt: “Crypto wordt steeds populairder naarmate de markt groeit en nieuwe ideeën en tokens op de voorgrond treden. We zien steeds meer interesse van particuliere beleggers op ons platform die geloven in het potentieel van dergelijke projecten op lange termijn. We zijn vastbesloten om ons aanbod aan gebruikers te blijven updaten zodat ze hun portefeuilles kunnen diversifiëren met een breder scala aan cryptoassets. We zullen ons aanbod van cryptoassets blijven uitbreiden, met binnenkort meer nieuwe coins.

“Zoals altijd raden we beleggers aan zich goed in te lezen. Alle cryptoassets hebben whitepapers waarin de use case uitgebreid beschreven wordt. We moedigen onze gebruikers sterk aan om voorzichtig te zijn en niet te vergeten dat het bij beleggen verstandig is om te diversifiëren en alleen te beleggen in markten en instrumenten waarmee je bekend bent.”

Sinds 2013 biedt eToro particuliere klanten toegang tot de cryptomarkten. eToro's gebruikers kunnen op het beleggingsplatform op eenvoudige wijze de onderliggende waarden van de vier tokens kopen, houden en verkopen met behulp van fiat currency.

Het betreffen de meest recente coins die aan eToro’s aanbod van cryptoassets zijn toegevoegd, na de komst van Solana (SOL), Polkadot (DOT) en Filecoin (FIL) in oktober; Enjin (ENJ), Maker (MKR) en Shiba Inu (op eToro gepresenteerd als SHIBxM) in juli, en Chainlink, Dogecoin, Uniswap, Aave, Compound, Yearn.Finance, Decentraland, Algorand, Polygon, en Basic Attention Token eerder in 2021. Voorlopig zullen de vier nieuwe tokens niet beschikbaar zijn voor Amerikaanse gebruikers.