BlackRock: Sterke instroom in aandelen-ETF’s opkomende markten

De wereldwijde instroom in ETF’s is in september uitgekomen op $ 82,4 miljard, een daling in vergelijking met de $ 96,5 miljard van augustus. Aandelen in opkomende markten waren met $ 8,9 miljard een van de leidende segmenten in september, met de grootste maandelijkse instroom sinds maart. Dit stelt vermogensbeheerder BlackRock in het bijgevoegde rapport over de wereldwijde instroom in ETF’s in september.

Bijna de helft van de instroom in aandelen-ETF’s uit opkomende markten betrof ETF’s die in de Verenigde Staten staan genoteerd. Dit segment is het hele jaar al populair. De aandelen-ETF’s uit opkomende landen met een Amerikaanse notering noteerden een instroom van $ 1,2 miljard. Verder zette de trend die de gehele zomer al te zien is ook in september door: de instroom in ETF’s van opkomende landen waren sterk gericht op individuele landen, met name China.

De instroom in duurzame ETF’s daalde in september naar $ 6,4 miljard vergeleken met $ 8 miljard in augustus. De instroom in september was de op één na kleinste dit jaar na mei. Het lagere niveau kwam met name door de instroom in Europese ETF’s, die daalde naar $ 4 miljard in vergelijking met de $ 6 miljard van augustus. Ondanks de maandelijkse daling is de totale instroom voor duurzame ETF’s in 2021 inmiddels meer dan $ 100 miljard.