VanEck breidt crypto ETN-aanbod op Euronext Amsterdam en Parijs uit

Slechts enkele dagen na een notering op Deutsche Boerse, kunnen beleggers vanaf vandaag in drie nieuwe crypto ETN’s (Exchange Traded Notes) van VanEck op de Euronext-beurzen in Amsterdam en Parijs handelen. Met deze stap onderstreept de ETF-aanbieder zijn pioniersrol voor innovatieve en toekomstgerichte beleggingsoplossingen.

"We zijn verheugd dat we met deze noteringen op de Euronext-beurzen in Amsterdam en Parijs onze cryptostrategieën nog gemakkelijker toegankelijk kunnen maken voor Nederlandse en Franse beleggers", reageert Martijn Rozemuller, CEO Europe van VanEck. In de afgelopen 12 maanden heeft VanEck ETN’s op Bitcoin en Ethereum geïntroduceerd, in diverse markten als eerste wereldwijde ETF-aanbieder. Dankzij de drie nieuwe ETN’s kunnen Europese beleggers nog gemakkelijker blootstelling krijgen aan de cryptosector.

“In juni waren we de eerste vermogensbeheerder die Bitcoin en Ethereum ETN's noteerde op Euronext in Parijs en Amsterdam. We zijn er trots op dat we er opnieuw in zijn geslaagd om als een van de eersten een notering van Polkadot en Solana ETN's op Euronext te verkrijgen en als enige van een TRON ETN”, voegt Rozemuller toe.

Polkadot solana etf