LGIM staat klaar om tijdens eventuele dip bij te kopen

Hoewel de economie zich reeds in het midden van de cyclus bevindt, hebben aandelenkoersen nog ruimte om te stijgen. Vermogensbeheerder Legal & General Investment Management (LGIM) loert daarom naar kansen om de allocatie naar deze beleggingscategorie te verhogen.

Voor LGIM’s Head of Asset Allocation Emiel van den Heiligenberg blijven aandelen favoriet. Hij staat klaar om de exposure ernaar te vergroten als de beurzen licht corrigeren. ‘Buying the dip’ dus.

“Ons vertrouwen in aandelen wordt versterkt door de positieve vooruitzichten ten aanzien van de tweede kwartaal cijfers, die de waarderingen zouden moeten ondersteunen, en het beleggerssentiment, dat volgens ons niet extreem is.”

Van den Heiligenberg wijst er wel op dat vanuit strategisch perspectief de huidige marktomgeving steeds uitdagender wordt voor beleggers. Ten eerste zijn rentes op obligaties laag, dus eventuele beleidsrentestijgingen zouden het totale rendement hard raken. Daarnaast was de rally in aandelen sinds het dieptepunt vorig jaar extreem sterk, waarbij sommige waarderingen er wat te rooskleurig uitzien. Van den Heiligenberg wijst eveneens op de huidige ongebruikelijk korte economische cyclus. Binnen 12 maanden lijkt deze verschoven van vroegcyclisch naar midcyclish.

Desalniettemin verwacht Van den Heiligenberg een mooie zomer voor aandelenbeleggers. “Eerder dit jaar spraken we over lichtstralen voor de wereldeconomie; nu schijnt de zon echt en daar gaan we van genieten.”