Pimco lanceert GIS ESG Income Fund

Pimco, ’s werelds grootste obligatiebelegger, heeft het PIMCO GIS ESG Income Fund gelanceerd. Het fonds richt zich op beleggingen met een sterke reputatie op het gebied van ESG, en streeft tegelijkertijd naar hoge en consistente dividendinkomsten voor beleggers.

Het fonds zal worden beheerd door een team van senior portfoliomanagers met gemiddeld meer dan 20 jaar beleggingservaring: Joshua Anderson, Managing Director; Jing Yang, Executive Vice President, Jelle Brons, Executive Vice President; Dan Ivascyn, PIMCO Group Chief Investment Officer en Managing Director; en Alfred Murata, Managing Director.

"Het financiële landschap evolueert snel en we zien een almaar toenemende vraag naar strategieën die gericht zijn op duurzame beleggingen. Wij geloven in een lower-for-longer beleggingsomgeving en denken dat Pimco als een actieve manager goed gepositioneerd is om aantrekkelijke kansen te vinden", stelt Dan Ivascyn.

Pimco belegt sinds 1989 in maatschappelijk verantwoorde beleggingen en lanceerde zijn eerste ESG-specifieke fondsen in 2017. Het duurzaam beheerd vermogen van Pimco is gegroeid tot $ 617 miljard, per 31 maart 2021.