BMO Real Estate Partners koopt winkelvastgoed op toplocatie in Keulen

BMO Real Estate Partners (BMO REP), de pan-Europese specialist in vastgoedbeleggingen en vermogensbeheer, heeft hoogwaardig winkelvastgoed aangekocht op een toplocatie in het stadscentrum van Keulen.

BMO REP maakt deel uit van de Canadese BMO Financial Group met wereldwijd 253 miljard euro vermogen onder beheer. Het is de eerste transactie voor het BMO REP Best Value Europe II Fund (BVE II) in Duitsland. Het fonds specialiseert zich in kwalitatief hoogwaardig winkelvastgoed in winkelstraten op Europese toplocaties.

De aankoop in Keulen gaat om een moderne flagshipstore gelegen aan de Hohe Straße 84-86 met een oppervlakte van 1.500 m². Het pand werd in 2017 opgeleverd en is langdurig verhuurd aan het internationale lingerie- en badmodemerk Hunkemöller.

Het is de veertiende aankoop namens het BVE II-fonds, dat in zeven landen op het Europese vasteland belegt. Het fonds heeft een huidige waarde (GAV) van meer dan 420 miljoen euro. Het beoogde investeringsvolume voor het fonds is ongeveer 1 miljard euro.

Assia Amore, European Fund Manager bij BMO Real Estate Partners: “De toevoeging van een liquide en veerkrachtige markt als Keulen is onze eerste aankoop in Duitsland voor BVE II. Met de aankoop versterken we de diversificatie van de portefeuille. De opkomst van e-commerce bereikt recordhoogten die nog wordt versneld door de COVID-19 pandemie. Dit versterkt onze voorkeur voor ultra-prime locaties. Naarmate de economieën van de grote Europese steden zich beginnen te herstellen, denken we dat een portefeuille van zorgvuldig geselecteerde activa met sterke huurdersconvenanten goed gepositioneerd is om aantrekkelijke kapitaal- en inkomstenrendementen op te leveren.”