BlackRock positiever over Amerikaanse aandelen

BlackRock heeft Amerikaanse aandelen opgewaardeerd naar overweight. De experts van het BlackRock Investment Institute zeggen in het wekelijkse commentaar dat de aandelenmarkt in de Verenigde Staten profiteert van zowel structurele groeitrends als een potentiële cyclische opleving in het land.

“We verhogen Amerikaanse aandelen naar overweight met een voorkeur voor large caps die meesurfen op structurele groeitrends. Dit geldt ook voor kleinere bedrijven die zich hebben klaargestoomd voor een cyclische opleving”, stelt BlackRock . “We houden ons niet zo bezig met kortetermijnvolatiliteit die wordt veroorzaakt door de toename van het aantal coronabesmettingen. Het positieve vaccin-nieuws onderstreept nogmaals dat we verwachten dat de motor van de economie in 2021 op hogere toeren zal draaien waardoor de kans op permanente schade is afgenomen.”

Het aantal coronabesmettingen in de VS neemt nog steeds toe, zo ook het aantal maatregelen dat het virus moet helpen indammen. Ondanks het positieve nieuws over snel beschikbare vaccins heeft dit alles zwaar gedrukt op de financiële markten. Hoe erg de economische activiteit is geraakt in de VS en andere westerse landen zal deze week duidelijker worden als data over de inkoopmanagersindex worden gepubliceerd.