Juno Selection Fund noteert na negen maanden +17,7% rendement

 • Juno Selection Fund ziet terug op sterk derde kwartaal (+16,9%)
 • Rendement over 2020 tot nu toe +17,7%
 • Europese index middelgrote en kleine ondernemingen na negen maanden op -9,4%
 • Sterke aanpassing portefeuille in maart en april werpt vruchten af
 • Rendement bereikt ondanks hoge cashreserves in de portefeuille
 • Winstgroei voor bedrijven in portefeuille aan bovenkant van historische bandbreedte

  Frans Jurgens, beheerder van het Juno Selection Fund: “Rust, reinheid en regelmaat zijn niet alleen belangrijk bij de opvoeding van kinderen, maar ook bij Juno’s investeringsstijl gelden die drie principes. Rust is gelegen in de gedegen fundamentele research die maakt dat we ons niet door de waan van de dag gek laten maken. Reinheid is belangrijk in de beoordeling van de manier waarop de bedrijven waarin we beleggen, zakendoen. Regelmaat willen we terugzien bij de bedrijven in portefeuille: jaar na jaar een bovengemiddelde winstgroei tussen 10-15%. We hebben in maart en april stevig ingegrepen in onze portefeuille daar waar we die drie ‘R’s’ in gevaar zagen komen, en niet zonder resultaat.”

  Lennart Smits, beheerder van het Juno Selection Fund: “Familiebedrijven vormen de kern van onze portefeuille, juist omdat bij die bedrijven de focus op de lange termijn ligt en het bedrijf aan strenge criteria voldoet. Je ziet dat die ondernemingen vaak een betere balans, weinig externe financiering en in zijn algemeen een sterke focus op vrije kasstromen hebben. Een hoog rendement op geïnvesteerd kapitaal is veelal een sterke indicatie dat bij een goed business model de toekomstige winstgroei voorspelbaar kan blijven. Bij die bedrijven in portefeuille blijkt het dit jaar -ondanks corona- inderdaad business as usual.

  Bij deelnemingen waar we ons daarover zorgen maakten, hebben we in maart en april ingegrepen en posities in bedrijven verkocht waar we al jaren tevreden medeaandeelhouder waren geweest. Een dergelijk actief ingrijpen op die schaal is ongebruikelijk, maar heeft wel een positief effect gehad. De bedrijven die we nu in de portefeuille hebben tonen gezamenlijk een sterke onderliggende winstgroei die zich dit jaar voor een deel heeft vertaald naar aantrekkelijke koersstijgingen.”