Amundi verruilt bedrijfsobligaties voor aandelen

Europa’s grootste vermogensbeheerder Amundi verruilt geleidelijk bedrijfsobligaties voor aandelen. “Hoewel economieën niet snel genoeg herstellen, blijken bedrijfsinkomsten veerkrachtiger en zich sneller te herstellen”, verklaart Monica Defend, global head of research bij Amundi.

Centrale banken schoten snel te hulp en bevestigden hun rol als lenders of last resort toen de coronapandemie en diens gevolgen zich ontvouwden. Zes maanden na de interventie heeft het beleid het ondernemersvertrouwen verhoogd en bedrijven klaargestoomd voor een herstelscenario voor 2021.

“Hoewel zowel aandelen als bedrijfsobligaties waarschijnlijk goed zullen presteren in dit scenario, zullen beleggers zich afvragen of de relatieve voorkeur voor bedrijfsobligaties nog actueel is”, schrijft Defend. Ze benadrukt dat economisch herstel op schema ligt en het tweede kwartaal het dieptepunt voor bedrijfswinsten vormde. “Dit suggereert dat de koers/winst-dynamiek niet de enige motor zou moeten zijn voor aandelen in de toekomst.”

Volgens Amundi zijn bedrijfsobligaties nu beter geschikt als bescherming bij tegenwind. “Ondanks de hobbelige weg, met herstel dat zich uitstrekt tot de vroege stadia van 2022, zien we kansen om geleidelijk over te stappen op aandelen, aangezien we slechts een beperkte carry bij bedrijfsobligaties zien.”