Vertrouwen belegger neemt opnieuw flinke duik

Het vertrouwen onder de Belgische belegger heeft opnieuw een flinke duik genomen en bevindt zich op hetzelfde niveau ten tijde van de corona-uitbraak. Men verwacht bovendien nog deze zomer een kentering in de V-correctie die zich de laatste maanden liet optekenen.

Dat blijkt uit de nieuwe BinckBank Beleggersbarometer van juli, waarin beleggende klanten hun oordeel over het beursklimaat geven.

Hoewel het vertrouwen bij de beleggers in de ons omringende landen op peil blijft (gemiddeld +3,1 op een schaal van -10 tot +10), zakt het vertrouwen van de Belgische belegger van +3,5 in juni naar +1,4 in juli.

Slecht weer op komst voor de Bel20

Volgens de Belgische klanten van BinckBank in deze Europese enquête zakt de Bel20 de komende 3 maanden met 0,2%. Ditzelfde wantrouwen zien we ook terug bij de Nederlandse (-0,2%) en Franse beleggers (-0,3%). Alleen de Italiaanse belegger blijft optimistisch en voorspelt een verdere stijging van zijn index (+2,0%).

Geen verrassingen nochtans op vlak van de meest populaire aandelen en sectoren. Zo staat de medische sector nog steeds bovenaan, gevolgd door de technologische sector. En blijft AB Inbev het lijstje van favoriete aandelen nu al geruime tijd aanvoeren, al doet Ageas opnieuw haasje-over met Galapagos.