State Street: Beleggersvertrouwen daalt in december

State Street Global Markets heeft de resultaten bekendgemaakt van de State Street Investor Confidence Index® (ICI) voor december 2019.

De Global Investor Confidence Index daalde wereldwijd naar 79,7, een daling van 1,7 punten ten opzichte van het herziene cijfer van 81,0 in november. De daling van het sentiment werd veroorzaakt door een daling van 24,5 punten van de Europese ICI naar 109,4. De Noord-Amerikaanse ICI en de Aziatische ICI stegen tot respectievelijk 71,6 en 89,9.

Een score van 100 op de ICI duidt op een neutrale risicobereidheid. De Investor Confidence Index is een kwantitatieve analyse van het vertrouwen onder institutionele beleggers en komt tot stand op basis van daadwerkelijke handelsdata van State Street Global Markets. Hoe hoger het percentage dat institutionele beleggers investeren in aandelen, hoe groter hun risicobereidheid en vertrouwen.

Rajeev Bhargava, Hoofd Investor Behavior Research State Street Associates

"Het beleggerssentiment in Noord-Amerika blijft achter bij zijn Europese en Aziatische tegenhangers. Hoewel nog steeds onder het neutrale niveau van 100, lijkt het optimisme rond een werkbare handelsovereenkomst met China het enthousiasme van Aziatische beleggers te hebben gewekt. Interessant is dat de sprong in het risicosentiment niet doorwerkte in Europa, waar het beleggersvertrouwen deze maand sterk daalde, mogelijk door een combinatie van zwakkere economische gegevens en de aanhoudende onzekerheid over de harde Brexit voor de regio."