LiteBit beëindigt activiteiten en biedt klanten overstap naar Bitvavo

Cryptoplatform LiteBit beëindigt als gevolg van marktontwikkelingen alle activiteiten en biedt klanten de mogelijkheid om hun crypto over te zetten naar Bitvavo. Klanten zullen actief worden geïnformeerd en volledig worden ondersteund tijdens het overdrachtsproces. LiteBit bouwt de organisatie de komende maanden af. Medewerkers zullen worden begeleid naar een volgende stap.

De cryptomarkt is een zeer uitdagende en veeleisende markt, vanwege de hoge volatiliteit, snelle innovatie, grote wereldwijde concurrentie en complexe regelgeving. In de afgelopen tien jaar is LiteBit in staat geweest deze uitdagingen aan te gaan en kansen te benutten; om stand te houden tijdens economische teruggang en te groeien in een stijgende markt, met een focus op veilige en gebruiksvriendelijke diensten die voldoen aan alle wet- en regelgeving.

In de huidige markt echter, vormen de toenemende kosten voor compliance, de verwachte daling van vergoedingen als gevolg van toenemende concurrentie, en het ontbreken van een wereldwijd gelijk speelveld, grote uitdagingen voor het bestaansrecht van LiteBit op de lange termijn.

Klanten kunnen overstappen naar Bitvavo

Na zorgvuldig beraad en het afwegen van alle opties heeft LiteBit besloten om haar activiteiten te beëindigen en alle klanten de mogelijkheid te bieden om over te stappen naar Bitvavo, de grootste en meest gewaardeerde cryptobeurs van Nederland. Bitvavo biedt een gebruiksvriendelijk platform, lage transactiekosten, solide beursfunctionaliteit en een bedrijfsvoering die voldoet aan wet- en regelgeving.

LiteBit heeft de voorgenomen samenwerking voorgelegd aan de relevante toezichthouders die nog hun goedkeuring moeten geven. Klanten worden op de hoogte gesteld van de details van deze samenwerking zodra deze rond is, naar verwachting in de komende weken.

Arthur van Lier, COO van LiteBit, zegt: "LiteBit garandeert dat alle tegoeden beschikbaar zijn voor klanten. De veiligheid van klantentegoeden is altijd onze topprioriteit geweest en we willen zorgen voor een soepele en snelle overdracht van alle tegoeden voor onze klanten."

Volledige ondersteuning voor klanten

LiteBit zal haar klanten proactief informeren en hen de optie bieden om een Bitvavo-account aan te maken zodat hun crypto overgezet kan worden naar Bitvavo. Een andere optie voor klanten is om hun crypto te verkopen of op te nemen via het LiteBit-platform.