APR van Bitget's Shark Fin verhoogt tot 5%

Bitget, het grootste crypto copy trading-platform, heeft een vernieuwde versie van hun product Shark Fin aangekondigd. Opvallend is de grote toename van het rendement dat het product uitbetaalt. Dankzij een betere optimalisatie van het rendement van mining pools, biedt Shark Fin gebruikers nu een basis-APR (jaarlijks rentepercentage) van 5%, waarmee het vooroploopt in de markt.

De naam Shark Fin is afgeleid van de opbrengstcurve, die lijkt op die van een haaienvin die uit het water steekt. Het is een eenvoudig en optimaal beleggingsinstrument voor conservatieve beleggers die de voorkeur geven aan lagere risico's en een stabiel inkomen.

Als een door de hoofdsom beschermd (principal protected) product kan Shark Fin gebruikers hoofdsom en basisrente garanderen op het moment van afwikkeling. Bovendien is er een gegarandeerd basis-APR van 5% dat gebruikers kunnen verdienen voor de duur van de zevendaagse vergrendelingsperiode, een aanzienlijke stijging ten opzichte van het vorige basis-APR van 1-2%.

Gebruikers die zich abonneren op Shark Fin kunnen extra hoge opbrengsten behalen op het moment van afwikkeling als de settlementprijs tijdens de inschrijvingsperiode binnen een bepaald prijsbereik blijft. Anders kunnen beleggers de basisrendementen alleen ontvangen als de vereffeningsprijs tijdens de inschrijvingsperiode boven of buiten de gespecificeerde prijsvork valt.

Als een kapitaalgegarandeerd lock-upproduct stelt Shark Fin investeerders in staat om het maximale rendement te behalen in een door het platform gespecificeerde prijsklasse. Dit maakt het product geschikt voor conservatieve beleggers die de voorkeur geven aan crypto-investeringen met een laag risico. Beleggers kunnen potentieel tot 24% APR verdienen met Shark Fin of een gegarandeerde basis-APR van ten minste 5% krijgen. De hoofdsom en rente worden automatisch afgelost op de settlementssdatum.

Gracy Chen, managing director van Bitget: "We zijn trots dat we deze nieuwe upgrade van ons Shark Fin-product aan kunnen kondigen. Hiermee voldoen we aan de toenemende vraag van handelaren naar investeringsopties met een hoog rendement op de cryptomarkt en verbeteren we de algehele winstgevendheid van beleggen. Met Shark Fin hebben gebruikers nu toegang tot een nog hogere basis-APR, waardoor ze hun investeringsrendement kunnen maximaliseren."

"Dit maakt ook deel uit van onze voortdurende inspanningen voor 'Go beyond derivative', samen met de onze recente ontwikkeling van spot trading en het lanceren van innovatieve producten die het beste van CeFi en DeFi combineren", voegt Chen toe.

Naast het Shark Fin-product lanceert Bitget ook het Dual-Investment financiële product gelanceerd. Dat is een product zonder hoofdsomgarantie waarbij winst wordt gemaakt met twee soorten cryptovaluta. Met dit product kunnen gebruikers crypto kopen tegen een lage prijs en/of verkopen tegen een hoge prijs op een toekomstige settlementdatum en tegen een vooraf bepaalde prijs, op voorwaarde dat de marktprijs de richtprijs van de gebruiker bereikt en/of overschrijdt.