Spaanse oplaadbedrijf Zunder haalt 100 miljoen euro op bij Mirova

Het Spaanse oplaadbedrijf voor elektrische voertuigen Zunder heeft €100 miljoen opgehaald bij de Franse duurzame vermogensbeheerder Mirova, onderdeel van Natixis Investment Managers, om de uitrol van ultrasnelle EV-oplaadstations in Zuid-Europa te versnellen.

Zunder, in 2017 opgericht door e-mobiliteitsondernemer Daniel Pérez, heeft zich snel gevestigd als de toonaangevende onafhankelijke exploitant van EV-laadinfrastructuur op het Iberisch schiereiland nadat het in een vroeg stadium steun kreeg van energie- en infrastructuurinvesteringsbedrijf White Summit Capital en Co-Investors. De laatste investeringsronde versnelt het plan van Zunder om de 4.000 ultrasnelle oplaadpunten in Zuid-Europa te overschrijden.

Witold Marais, Investment Director bij Mirova: “De decarbonisatie van mobiliteit en transport is cruciaal voor het pad naar netto nul uitstoot en staat daarom centraal in onze beleggingsstrategie. Wij zijn sinds 2019 betrokken bij de EV-laadinfrastructuur en waarderen de positionering van Zunder, de hoogwaardige dienstverlening en de ambitie om een toonaangevende exploitant van snellaadnetwerken in Zuid-Europa te worden.”