Nyrstar en New Century Resources kondigen een bindende term sheet aan voor afname op lange termijn van zinkconcentraat

Gereglementeerde Informatie - Voorwetenschap

26 februari 2018 - 07.00 CET 

Nyrstar NV (" Nyrstar ") (EBR:NYR) and New Century Resources Limited ("New Century") (ASX:NCZ) zijn verheugd de ondertekening aan te kondigen van een bindende term sheet voor een nieuwe afnameovereenkomst voor 5,5 jaar inzake 600.000 dmt aan zinkconcentraat geproduceerd door de Century Zinc Mine in Australië.

De term sheet voor afname voorziet de toekenning aan Nyrstar van een variabel tonnage van 250.000 dmt aan zinkconcentraat voor de eerste 3,5 jaar, hetgeen wordt verhoogd tot 350.000 dmt voor de laatste twee jaar van de afnameovereenkomst. Dit vertegenwoordigt bij benadering respectievelijk 15% en 35% van de geplande productie. New Century blijft op schema voor haar eerste productie van zinkconcentraat in het derde kwartaal van 2018. De voorwaarden van de afname blijven confidentieel, maar zijn zeer aantrekkelijk voor beide partijen.

Nyrstar ging ermee akkoord om de arbitrageprocedures op te schorten die eerder in februari 2018 tegen New Century werden opgestart met betrekking tot de geldigheid van historische Century Zinc Mine afnameovereenkomsten tussen de partijen die teruggaan tot 2007. De terugtrekking blijft onder voorbehoud van ondertekening van de formele afnameovereenkomst met voorwaarden die consistent zijn met de bindende term sheet en de deed of settlement and release waarin wordt bevestigd dat alle historische overeenkomsten met betrekking tot de Century Mine werden beëindigd.

In een reactie op de nieuwe overeenkomst zei New Century Executive Chairman Evan Cranston:

"New Century is verheugd om deze afnameovereenkomst af te sluiten met Nyrstar , welke wereldwijd de tweede grootste directe eindgebruiker van zinkconcentraat is met smelters over de hele wereld. De duurtijd van de overeekomst, die 5,5 jaar beslaat, toont duidelijk de sterke vraag naar zinkconcentraat van Century aan. New Century kijkt uit naar de uitbouw van een lange wederzijds voordelige relatie tussen beide partijen."

Nyrstar Chief Executive Officer Hilmar Rode voegde hieraan toe:

" Nyrstar is traditioneel een belangrijke langetermijn gebruiker geweest van Century zinkconcentraat. We zijn bijzonder verheugd om een nieuwe langetermijn afnameovereenkomst te hebben afgesloten en kijken uit naar de verderzetting van onze langdurige succesvolle relatie met de Century Zinc Mine en haar nieuwe eigenaars New Century Resources."

De term sheet voor afname maakt gebruik van een prijsstructuur gebaseerd op een standaardmodel in de sector waarbij zinkconcentraat wordt verkocht op een CIF (cost, insurance, freight) basis. Het model bepaalt de verkoopprijs door verwijzing naar het zink en zilver aanwezig in het concentraat en de spotmetaalprijzen gepubliceerd door het LME en het LBMA, verminderd met een verwerkingsloon.

- Einde -

Voor meer informative, neem contact op met:

New Century Resources

Patrick Walta - Managing Director +61 (08) 6142 0989 
Shane Goodwin -  Head of Corporate Affairs  +61 434 039 106

Nyrstar

Anthony Simms - Head of Investor Relations  T: +41 44 745 8157  M: +41 79 722 2152  anthony.simms@nyrstar.com
Franziska Morroni  -  Head of Communications T: +41 44 745 8295 M: +41 79 719 2342 franziska.morroni@nyrstar.com

Klik op bijlage om de pdf-versie van het persbericht te openen:

Attachments:

http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/892c271e-61b6-4a62-8af4-94a6bd7174bd