10 Weetjes over Nederlandse Beleggers

Beleggen heeft de laatste twee jaar een enorme toevlucht genomen als gevolg van de lage spaarrentes en hoge inflatie. Trade Republic zet 10 wetenswaardigheden over de Nederlandse belegger anno 2022 op een rij.

P> 1. Op woensdag zijn de meeste online beleggers actief, gevolgd door maandag.
2. Drie uur in de middag is de drukst bezochte tijd in de beleggingsapp van Trade Republic.
3. Jonge beleggers staan er positiever tegenover om in de seksindustrie te beleggen (28%) dan 35+ beleggers (6%).
4. Drie op de vijf beleggers vergelijkt de beleggingskosten tussen aanbieders. Dit doen zijn voornamelijk door vergelijkingssites te raadplegen.
5. Jonge beleggers maken zelfstandig hun financiële keuzes (49%) of in overleg met hun partner (24%). De 35-plussers overleggen vaker met hun partner of een financieel adviseur.
6. Beleggers geven hun financiele kennis een cijfer van 6,7, niet-beleggers een 5,1.
7. Van de potentiële beleggers, dus mensen die aangeven in de nabije toekomst te willen gaan beleggen, is 60% vrouw.
8. Beleggers kijken minder TV dan niet-beleggers: 70% versus 97%.
9. De grootste barrières voor potentiële beleggers zijn geen geld (over) hebben om te beleggen, de risico’s en geen tijd hebben zich er in te verdiepen.
10. Beleggers staan het meest positief tegenover het investeren in internet gerelateerde bedrijven zoals Google, Apple en Microsoft. Meest negatief staan zij tegenover bedrijven die dierenproeven doen en de wapenindustrie.
Bron nummer 1 en 2: Data Trade Republic Nederland januari tot en met mei 2022, Bron 3 tot en met 10: Ipsos onderzoek in opdracht van Trade Republic Nederland in april 2022.