Actie om goederen en medicijnen vanuit Leeuwarden te brengen: naar de pools - Oekraïense grens

Leeuwarden, maart 2022

Geachte medemens,

Graag zou ik, Haider Neimi, een beroep willen doen aan eenieder die deze oproep leest.

Haider is een Irakese vluchteling waarbij hij in die oorlog zijn ouders verloor. Op jonge leeftijd is hij toen te voet vanuit Irak uiteindelijk in Leeuwarden aangeland. Haider heeft dus een oorlog meegemaakt en weet dus wat een oorlog inhoudt. Om die reden kan hij het niet aanzien wat daar in Oekraïne gebeurt en is al 1-maal met zijn eigen auto, vol geladen met zelf gekocht voedsel en andere spullen, naar de Pools-Oekraïense grens gereden.

Dat is recht toe recht aan1.700 km.

Haider oekraine

Haider bij de bus

Na de eerste tocht heeft hij ingezien dat zijn personenwagen te weinig spullen en mensen kan vervoeren en daarom heeft hij in het midden van ons land van zijn eigen geld een VW Transporter gekocht zodat hij vanuit Leeuwarden meer goederen naar de Oekraïense-, Poolse grens kan rijden. Maar ook kan hij met deze bus naast goederen Oekraïense vluchtelingen mee vervoeren van de Oekraïense-, Poolse grens naar Warsaw. Dat heeft hij in zijn tweede tocht al een paar keer gedaan (is wel 500 km omrijden).

Haider vernam bij de grens dat de meeste vluchtelingen naar Polen (Warsaw) of naar een Oost Europees land willen gaan. Er zijn diverse opslagplaatsen op verschillende plaatsen bij de Pools-, Oekraïense grens. Daar hebben de Polen grote hallen met opslag voor goederen en daarnaast komen de vluchtelingen aan. Indien u meer wilt weten hoe dat precies werkt dan kunt u gerust Haider bellen. Zie onder dit verhaal zijn telefoon en email.

Haider oekraine hulp

De bus

Behalve de paar kamers die hij in zijn huis heeft voor enkele oorlogsvluchtelingen heeft de gemeente Leeuwarden, waar hij woont, toegezegd om voor onderdak, voeding en onderwijs te zorgen. Daar kan dan ook nog een beroep op gedaan worden als hij Oekraïense vluchtelingen mee terug neemt.

Nu wil ik, Ronald Kok, namens Haider een oproep doen aan u om te vragen wat u kwijt kunt en mee zou willen geven aan Haider.

De volgende artikelen zijn daar hard nodig:

Kleding waarmee mensen zich warm kunnen houden is er voldoende in de depots

 • slaapzakken
 • schoenen, plat, waarop je goed kan lopen. Bijvoorbeeld warme laarzen, wandelschoenen
 • sokken, alleen warme.

  Voeding e.d.:

 • voedsel wat lang houdbaar is zoals aardappelen en rijst
 • voeding in blik
 • babyvoeding
 • suiker, koffie en thee
 • energie repen, koekjes
 • energiedrankjes
 • drinken in pakjes voor kinderen
 • vitaminen

  Medicijnen en persoonlijke verzorging

 • desinfectiemiddelen voor wonden
 • pijnbestrijdingsmiddelen zoas paracetamol en aspirine
 • verbandmiddelen
 • maandverband, tampons, incontinentie materiaal

  Omdat Haider graag weer snel naar de Pools-, Oekraïense grens wilt rijen met goederen hoop ik dat u mij kunt berichten wat u heeft zodat ik dat bij u kan ophalen.

  Mocht u op een andere manier Haider behulpzaam willen zijn, een kleine bijdrage voor de brandstofkosten oftewel vragen hebben dan hoor ik dat graag.

  Haider naar polen

  Oekraïense familie die Haider meenam van de grens en in Warschau afgezet bij kennissen.

  Afleveradres: ‘s Middags kunnen goederen eventueel ook afgeleverd worden op de Marningeweg 29, Leeuwarden en op openingstijden in het wijkcentrum Nylân, Surinamestraat 31.

  Financiële ondersteuning kan ook:

  Financiële ondersteuning is ook zeer welkom. Dit wordt gebruikt voor aanvulling van de bus met gewenste goederen zodat er sneller weer naar de Pools-, Oekraïense grens gereden kan worden.

  H. Neimi
  NL20ABNA0486343359
  Tevens is er een gofundme pagina waarmee u direct geld naar hem kunt storten: Hulp Oekraïense vluchtelingen
  Namens Haider wil ik u bij voorbaat mijn hartelijke dank uitspreken, Ronald Kok

  U kunt ook Haider zelf bereiken onder – T.no: 06 25 55 38 28 Hbubu_1@hotmail.com

  Haider volkswagen bus