ONWARD heeft negen nieuwe patenten gekregen in samenwerking met vooraanstaande onderzoeksuniversiteiten

ONWARD Medical N.V. (Euronext: ONWARD), het medischetechnologiebedrijf dat innovatieve therapieën creëert om beweging, onafhankelijkheid en gezondheid te herstellen bij mensen met dwarslaesie, kondigt vandaag aan dat het bedrijf en zijn partners negen nieuwe patenten heeft gekregen. Zeven daarvan werden toegekend in samenwerking met vooraanstaande neurowetenschappen-onderzoekscentra bij Caltech, UCLA, EPFL en University of Louisville.

De octrooien bestrijken een brede waaier van technologieën en activiteiten die de implanteerbare en uitwendige technologieplatforms van ONWARD, ARCIM en ARCEX omvatten en beschermen belangrijke elementen van die systemen zoals leadontwerpen, ruggenmergstimulatieparadigma's, closed-loop controlesystemen en algoritmen voor machinaal leren. De patenten werden toegekend in de VS, Frankrijk, Canada en Duitsland.

"Onze vele exclusieve IP-licentieovereenkomsten met 's werelds topuniversiteiten op het gebied van neurowetenschappelijk onderzoek blijven vruchten afwerpen, en dragen bij tot een reeds indrukwekkende IP-portefeuille van meer dan 300 uitgegeven of aangevraagde patenten", aldus Dave Marver, Chief Executive Officer van ONWARD. "Wij maken ten volle gebruik van onze pioniersrol om baanbrekende en strategische intellectuele eigendom te verwerven die voortkomt uit onze eigen engineeringlaboratoria of die wordt vervolgd in samenwerking met anderen."

De onderneming heeft IP-licentieovereenkomsten gesloten met Caltech, EPFL, UCLA, University of Louisville, University of Minnesota, University of British Columbia en University of Calgary.