Cryptobroker LiteBit geregistreerd bij De Nederlandsche Bank

LiteBit staat vanaf vandaag officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB). De Rotterdamse broker is een van de eerste cryptopartijen die voldoet aan de eisen van toezichthouder DNB. In april werd bekend dat cryptopartijen voortaan onder toezicht van DNB komen te staan en zich dienen te registreren. LiteBit, dat onlangs voor het tweede jaar op rij werd uitgeroepen tot beste cryptobroker, is trots op haar registratie en steunt de nieuwe ontwikkelingen die de markt transparanter maken.

Met de nieuw verworven registratie in Nederland bewijst LiteBit de veiligheid voor haar gebruikers en die van de sector in het algemeen serieus te nemen. De nieuwe wet- en regelgeving, die op 21 april door de Eerste Kamer werd aangenomen, verplicht cryptopartijen tot transparantie en openheid richting toezichthouder DNB. Zo moet witwassen en financiering van terrorisme voorkomen worden.

Belangrijke mijlpaal

De wetswijziging is een positieve ontwikkeling, vindt Olivier van Duijn, CEO bij LiteBit: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor de cryptosector, maar vooral voor alle cryptohandelaren in Nederland. Het toezicht van DNB zorgt er voor dat er alleen nog serieuze spelers overblijven. Met de verplichting tot registratie zet de cryptomarkt in Nederland een grote stap richting volwassenheid. We zijn ontzettend trots dat we een van de eerste partijen zijn die voldoen aan de eisen van De Nederlandsche Bank.”

LiteBit heeft de ambitie om de grootste te worden in Europa. Naast een registratie in Nederland, werkt de cryptopartij daarom ook aan registraties in onder meer Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.