Na je studie aan het werk, of eerst een traineeship?

Na het afronden van een studie kiezen steeds meer mensen ervoor om een traineeship te volgen in plaats van direct aan het werk te gaan. Omdat een studie je opleidt tot een vrij algemene starter in de arbeidsmarkt, worden traineeships steeds gangbaarder. Een traineeship is een vorm van werken en leren, waarmee je dus je skills verbreed maar daarnaast ook werkervaring opdoet. Met de steeds grotere wordende vraag naar werkervaring in vacatures lijkt een traineeship al snel de beste optie.

Inhoudelijk

Tijdens een traineeship combineer je werken dus met leren. Doordat je tegelijkertijd werkervaring opdoet en daarnaast nieuwe dingen leert, zijn de theorie en de praktijk nauw met elkaar verbonden. Je volgt dit traineeship vaak bij een bedrijf, er wordt dus voor gezorgd dat je juist die dingen bijleert die het bedrijf waarbij je het traineeship volgt belangrijk vindt. Hierdoor word je dus omgeschoold tot een medewerker van dit bedrijf die aan alle vereisten van dit bedrijf voldoet. Aan het eind van je traineeship kun je er dus wel vanuit gaan dat je bij hetzelfde bedrijf kan blijven werken.

De voordelen van een traineeship

Doordat je het traineeship bij een bedrijf volgt, zul je kosteloos je skills kunnen uitbreiden en daarnaast ook nog eens een inkomen kunnen genieten. Het is dus voor starters op de arbeidsmarkt de ideale manier om te proeven van het leven als fulltime medewerker en tegelijkertijd ook nog bij te leren.

Daarnaast geeft een traineeship je en vrij zekere baangarantie. Op het moment dat je een traineeship bij een bedrijf hebt gevolgd en je hier een beetje je best hebt gedaan, dan zou het bedrijf gek zijn als ze je geen vaste baan aanbieden. Ze hebben immers al in jou geïnvesteerd!

Waar kan ik een traineeship volgen?

Als het je leuk lijkt om een traineeship te volgen zijn er natuurlijk vele opties. Wil je een gegarandeerd een goede traineeship volgen bij een bekend en vertrouwde organisatie? Bekijk dan zeker een de traineeships van de overheid. Met een traineeship bij de overheid garandeer je jezelf van een stabiele toekomst bij een organisatie die altijd zal blijven bestaan!