Look&Fin haalt € 6 miljoen op om zijn ontwikkeling te boosten

Pionier en leider van de Belgische crowdlendingsector Look&Fin kondigt aan dat het een kapitaalsverhoging van € 6 miljoen heeft uitgevoerd bij finance&invest.brussels en privé-investeerders. Het platform wil zijn positie versterken op zijn thuismarkten met een tweeledig doel:

  • 1.000 kmo's financieren voor een bedrag van € 300 miljoen over de komende 3 jaar.
  • Zijn technologische ontwikkelingen voortzetten op het gebied van de gegevensverwerking om kmo's vrijwel onmiddellijk en 100% digitaal toegang te geven tot krediet.

    Sinds zijn oprichting in 2012 heeft Look&Fin € 70 miljoen aan leningen gestructureerd voor meer dan 230 kmo's in alle bedrijfssectoren in België, Frankrijk en Luxemburg, waarvan € 28 miljoen over de afgelopen 12 maanden. De geselecteerde bedrijven kunnen van € 50.000 tot € 5 miljoen lenen voor elk type behoefte. De opgehaalde fondsen zijn afkomstig van particuliere en institutionele beleggers. Intussen werd al € 30 miljoen terugbetaald met een gemiddeld jaarlijks rendement van 5,5% na aftrek van defaults. In Vlaanderen heeft Look&Fin 50 kmo's gefinancierd voor een totaalbedrag van meer dan € 20 miljoen.