Pictet Asset Management lanceert Sustainable Emerging Market Debt Blend Fund

Het Pictet-Sustainable Emerging Debt Blend Fund zal beleggen in obligaties in harde en lokale valuta's van opkomende landen. Het streeft naar rendementen van meer dan 2% (voor aftrek van vergoedingen) boven een speciaal voor het fonds samengestelde benchmark van 50% JP Morgan ESG GBI-EM Global Diversified Index en 50% JP Morgan ESG EMBI Global Diversified Index.

Het fonds wordt beheerd door Mary-Therese Barton, hoofd Groeimarktobligaties, en haar team van 21 specialisten in groeimarktobligaties, die werken vanuit Londen en Singapore. Pictet biedt al sinds 2010 gemengde gescheiden rekeningen aan, maar biedt deze strategie nu voor het eerst aan als Luxemburgs beleggingsfonds dat aan de UCITS-regelgeving voldoet.

Om hun ESG-analyse van opkomende economieën te versterken, heeft het team een partnerschap gesloten met EMpower, een non-profit met een sterke focus op de groeimarkten. De inzichten die EMpower en zijn netwerk verzamelen, zullen worden geïntegreerd in de eigen beleggingsoverwegingen van Pictet Asset Management, waarbij de focus zal liggen op landen waar programma's lopen om een positieve sociale omslag te stimuleren. Het doel is een dialoog te faciliteren met instellingen en centrale banken die het beleid bepalen.

Het Pictet-Sustainable Emerging Debt Blend Fund zal dagelijkse liquiditeit en een dagelijkse prijsbepaling hebben.

"De lancering van een duurzaam fonds van groeimarktobligaties is de logische volgende stap in de verdere ontwikkeling van ons aanbod van duurzame beleggingsfondsen,” zegt CIO Vastrentende Effecten Raymond Sagayam. "Deze strategie biedt niet alleen toegang tot onze expertise met schuldpapier van de groeimarkten, maar ook tot ons gevestigde platform voor duurzame beleggingen."