Talpa verhoogt voorgenomen bod op TMG naar €6,50 per TMG Aandeel

Talpa Holding N.V. (“Talpa”) verhoogt haar voorgenomen bod op alle uitstaande (certificaten van) aandelen (“ Aandeel ”) van Telegraaf N.V. (“ Telegraaf ”) naar een prijs van €6,50 per Telegraaf Aandeel in cash (cum dividend).

  • Het verhoogde bod van €6,50 per Telegraaf Aandeel vertegenwoordigt een premie van 8,3% ten opzichte van het aanbevolen bod van €6,00 zoals aangekondigd door Mediahuis, VP Exploitatie en Telegraaf op 5 maart 2017.
  • Het voorgenomen bod van € 6,50 per Telegraaf Aandeel ligt boven de drempel van een concurrerend bod, zoals vermeld in het gezamenlijke persbericht van Mediahuis, VP Exploitatie en Telegraaf op 5 maart 2017.
  • Talpa heeft de Raad van Commissarissen van Telegraaf ("RvC") reeds op zaterdag 4 maart 2017 bericht over haar voornemen om haar bod van €6,35 op Telegraaf op korte termijn weer te verhogen, en laten weten de huidige impasse op te willen lossen en de RvC tijdig te informeren in verband met mogelijke aanstaande besluitvorming. Talpa heeft daarbij de RvC nogmaals verzocht de gesprekken met Talpa te hervatten.
  • Ondanks de herhaalde oproepen van Talpa aan de RvC om de gesprekken tussen Talpa en Telegraaf te hervatten, constateert Talpa dat de RvC deze oproep naast zich heeft neergelegd. Door de gesprekken niet te hervatten heeft de RvC een gelijk speelveld tussen de verschillende partijen, zoals ook verzocht door een aantal stakeholders van Telegraaf , illusoir gemaakt.
  • Talpa heeft kennis genomen van het gezamenlijke persbericht van Mediahuis, VP Exploitatie en Telegraaf op 5 maart 2017 en zal op korte termijn haar positie en verdere stappen bekend maken.