VGP NV: ontwikkelt een nieuw Bedrijvenpark bij Hannover

PERSBERICHT
Gereglementeerde Informatie

VGP ONTWIKKELT NIEUW BEDRIJVENTERREIN BIJ HANNOVER
OPENING GEPLAND VOOR DE TWEEDE HELFT VAN 2020

24 juni 2019, Düsseldorf/Laatzen, Duitsland: VGP NV ('VGP' of 'de Groep'), een toonaangevende Europese aanbieder van hoogwaardig logistiek en semi-industrieel vastgoed, ontwikkelt een nieuw bedrijvenpark in Laatzen bij Hannover, Duitsland.

VGP Park Laatzen is gelegen op een terrein van circa 28 hectare en biedt 112.000 m2 verhuurbare oppervlak voor commerciële, productie- en logistieke bedrijven. Op slechts 20 minuten met de auto van het centrum van Hannover ligt het park in een economisch belangrijke regio voor landbouw, industrie en handel.

Jürgen Köhne, burgemeester van de stad Laatzen, kijkt uit naar het project: "Met VGP hebben we een betrouwbare en professionele partner aan onze zijde, met wie we Laatzen als bedrijfslocatie verder kunnen versterken".

Naast maatwerkoplossingen voor grote bedrijven biedt het nieuwe park ook kleine eenheden vanaf 2.500 m2 te huur aan, waardoor een breed scala aan arbeidsplaatsen in de productie, logistiek en administratie wordt geboden.

In mei van dit jaar werd de eerste huurovereenkomst gesloten met de Hannoverse machinebouwer KraussMaffei Berstorff. "We zijn blij dat we met dit nieuwe gebouw de basis hebben gelegd voor verdere groei en dat we kunnen blijven vertrouwen op innovatie en kwaliteit - made in Germany", zegt Matthias Sieverding, President van het Extrusion Technology Segment van de KraussMaffei Group. "We hebben bewust gekozen voor de omgeving van Hannover als locatie om samen met onze ervaren medewerkers de toekomst vorm te kunnen geven", vervolgt Sieverding. KraussMaffei Berstorff werkt aan de toekomst door de bouw van een nieuwe fabriek voor extrusietechnologie. De werkzaamheden aan de hal en het kantorencomplex zouden eind 2022 voltooid moeten zijn. Uitgerust met de modernste productie- en kantoorfaciliteiten, biedt de faciliteit plaats aan maximaal 750 medewerkers en biedt daarmee voldoende ruimte voor toekomstige groei.

"Met KraussMaffei Berstorf is VGP erin geslaagd om met een groot aantal gekwalificeerde medewerkers en technische innovaties een goede ankerhuurder naar Laatzen te halen", vervolgt burgemeester Köhne.

De grond werd verkocht door de regio Hannover Grundstücksgesellschaft mbH & Co. KG (HRG), die het project samen met de stad Laatzen over een periode van ongeveer acht jaar heeft ontwikkeld. "We waren vooral onder de indruk van het veelzijdige gebruiksconcept van VGP dat zowel productie als logistiek omvat", zegt Mattias Böhle, Managing Director van HRG.

Met het VGP Park Laatzen breidt VGP haar aanwezigheid in Duitsland verder uit. Vandaag is het bedrijf al actief in negen Duitse deelstaten met in totaal 23 bedrijvenparken. Naast Duitsland is de groep actief in elf andere Europese landen.  Duurzaamheid en energie-efficiëntie zijn belangrijke parameters voor de door VGP ontwikkelde gebouwen.

Darius Scheible, directeur van de Duitse dochteronderneming VGP Industriebau GmbH uit Düsseldorf, verheugt zich op de samenwerking met de stad Laatzen: "De regio Hannover is een belangrijke Europese transporthub. Samen met de verantwoordelijken in de stad Laatzen zullen we het economische belang van de locatie Laatzen blijven promoten.”

Het industriële en commerciële park moet binnen de komende 3-5 jaar klaar zijn. De eerste huurders zullen naar verwachting in de tweede helft van 2020 intrekken.

CONTACTGEGEVENS VOOR MOGELIJKE HUURDERS

Darius Scheible
Directie VGP Duitsland
darius.scheible@vgpparks.eu
Tel: +49 173 268 8263

CONTACTGEGEVENS VOOR VRAGEN UIT DE MEDIA

Anette Nachbar
Brunswick Group
Tel: +49 152 288 10363

OVER VGP

VGP is een toonaangevend pan-Europese ontwikkelaar, manager en eigenaar van kwalitatief hoogstaand logistiek en semi-industrieel vastgoed. VGP opereert met een volledig geïntegreerd businessmodel met capabiliteit en uitgebreide ervaring langs de hele waardeketen. De Groep heeft een gevorderde grondbank van 7,3 miljoen m2 en de strategische focus is op de ontwikkeling van logistieke en semi-industriële business parken. Opgericht in 1998 als een familiebedrijf in Tsjechië, heeft VGP nu circa 180 medewerkers en is actief in 12 Europese landen zowel voor eigen rekening als voor rekening van VGP European Logistics, een joint venture met Allianz Real Estate. Per december 2018 is de bruto waarde van de investeringen van VGP, inclusief de joint venture, €1,94 miljard en het bedrijf had een Net Asset Value of intrinsieke waarde (EPRA NAV) van €575 miljoen. VGP staat genoteerd op de beurs van Euronext Brussel en Prague Stock Exchange (ISIN: BE0003878957).

Voor verdere informatie: http://www.vgpparks.eu


Bijlage